Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Kerrie-roomsaus (warm)

1 middelgrote, zeer fijn gehakte ui 30 gr bloem 40 gr boter 1-2 theelepels kerrie Snufje tijm Een flinke scheut ongeklopte slagroom 1 1/2 dl pittige bouillon Laat de gesnipperde ui in de boter glazig, maar niet bruin worden en roer er de kerrie en d... bekijk recept »

Paprikasaus

1 ui Boter 1 rode paprika 2 eetlepels bloem 1 dl tomatensoep 1 dl groentebouillon Tijm Zout Cayennepeper Fruit de gesneden ui in boter Bak de in reepjes gesneden paprika mee Strooi de bloem over de groente, warm dit goed door en voeg onder goed roer... bekijk recept »

Honing-tijmsaus

1 eetlepel roomboter 1 eetlepel zachte honing 4 eetlepels azijn 4 eetlepels witte wijn 3 gr verse tijm 3 1/2 dl kalfsfond 50 gr koude boter Doe de lepel roomboter in een sauspan en voeg de honing toe Laat de honing op hoog vuur lichtbruin worden (ka... bekijk recept »

Kippenbouillon

1 Soepkip Ui Prei Wortel Bleekselderij 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1 kruidnagel 1 stukje foelie Enkele takjes peterselie Soepkip in grote pan leggen, ca. 2 in water erbij schenken, zodat kip goed onder staat Tegen de kook aan brengen en eerste 5 ... bekijk recept »

Runder- en wildbouillon

500 gram runder poulet 1 stuk mergpijp of 500 gr. afsnijdsels van wild 6 jeneverbessen 2 teentjes knoflook Ui Prei Wortel Bleekselderij 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1 kruidnagel 1 stukje foelie Enkele takjes peterselie Het vlees in een grote pan l... bekijk recept »

Mexicaanse bonensoep

400 gr witte bonen 400 gr varkenspoelet 2 laurierblaadjes 4 kruidnagels 6 peperkorrels 1/2 theelepel tijm 1 bouillontablet 5 preien Zout 1 bekertje yoghurt 4 tomaten Zet de bonen een dag tevoren in ruim water te weken en doe er de volgende dag het v... bekijk recept »

Gegratineerde mosselen met knoflookboter

1 kg mosselen 1 ui 175 g boter 2 teentjes knoflook 3 el tijm Paneermeel Laat de mosselen met de in grove stukken gesneden ui op een hevig vuur openkoken Haal ze uit hun schelpen en bewaar de onderste schelpen die je verdeelt over 4 ovenvaste schotel... bekijk recept »

Haring a la Boulangere

8 haringen 1 kg aardappelen 3 grote uien 1.5 glas droge witte wijn 4 dl olie 2 teentjes knoflook 3 takjes peterselie 2 takjes tijm Zout Peper Haringen wassen en droog deppen De aardappelen en uien in stukjes snijden en de peterselie fijnhakken De ol... bekijk recept »

Mosselen met champignons in roomsaus

2 kg mosselen 2 uien 1 groene selder 1/2 kg champignons 1/2 l room 1 dl droge witte wijn Boter 2 el peterselie Tijm Laurier Zout Peper Doe de mosselen in een kookpan met stukken ui en selder Kruid met peper, tijm en laurier laat ze op een hevig vuur... bekijk recept »

Mosselen met kerrie en saffraan

4 kg mosselen 2 uien 1 groene selder 3 dl room 1 dopje saffraan 1 el kerriepoeder Tijm Laurier Peper Zout Laat de mosselen samen met de grof gesneden froenten, tijm, laurier en peper op een hevig vuur openkoken Zeef het kooknat en laat tot de helft ... bekijk recept »

Pagina 85 van 100