Recepten met Dorade

71 recepten met Dorade

Dorade

Dorade Afmeting ± 25 cm. Er zijn twee soorten: Dorade Grise en Dorade Rose. De Dorade-achtigen worden veel in de Middellandse Zee gevangen. Zeer gewaardeerde vis met veel smaak. Echt een 'grillvisje'. Kan echter uitstekend gebakken of gestoofd worden.

Dorade Farci 'a La Provencale'

200 g courgette 200 g aubergine 200 g gele paparika 1 halve bundel lente-uitjes sap van 1/2 citroen vruchtvlees van 1 tomaat in blokjes gesneden 3 tabletten Kruiden Bouquet Provencale (knorr) 1/2 dl tomatensap ongeveer 800 g dorade 250 g camarguerijs... bekijk recept »

Dorade Met Zuurkool

1 kilo zuurkool naturel. 8 doradefilet met vel.(bij de visboer laten schoon maken) peper zout kruidnagel(4) laurierblaadjes(4). Hulpmiddelen Stoofpan,plastic folie,koffiezakje,stukje touw,vergiet.snijplank,koekepan,diep bord Hulpmiddelen - Stoofpan,... bekijk recept »

Dorade In De Oven Met Aardappeltjes

1 dorade of goudbrasem van ong. 1,2 kg3 medium grote aardappelen2 rijpe tomatenenkele takjes marjolein,1/4 ui1 teentje knoflook1/2 citroen40 ml olijfoliepeper en zout Schuif de aardappelen dan naar de rand van de ovenschotel, leg de vis in het midden... bekijk recept »

Doradefilet met jonge venkel

Voor 4 personen: 4 stuks koningsdorade van 450 g, 2 stuks jonge venkel, 100 g doperwtjes, 100 g tuinbonen, 4 stuks kerstomaatjes, 8 stuks sluimererwten. En verder: 75 g visfumet, 75 g kippenbouillon, 50 g witte wijn, 100 g water, 1 wortel, 1 sjalotje... bekijk recept »

Nieuwe aardappeltjes met munt

12 nieuwe aardappelen zout 2 el boter 1 el gehakte verse muntGeef de aardappelen een flinke wasbeurt. Kook ze gedurende 5 min in gezouten water. Bak ze vervolgens in een pan met boter op een zacht vuurtje. Bestrooi ze met een snuifje zout. Voeg de mu... bekijk recept »

Visfilets op z'n Provençaals en papillot

4 visfilets (dorade, kabeljauw) (4 x 200 gram) peper, zout 50 gram boter 1 ui teentje knokloof 1/2 rode of groene paprika 100 gram champignons 1 el tomatenpuree een weinig suiker 1 el gehakte peterselie cayennepeper Provençaalse kruiden 4 stukken alu... bekijk recept »

Visfilets op z'n Provençaals en papillot

Nodig voor 4 personen: 4 visfilets (dorade, kabeljauw) (4 x 200 gram) peper, zout 50 gram boter 1 ui teentje knokloof ½ rode of groene paprika 100 gram champignons 1 el tomatenpuree een weinig suiker 1 el gehakte peterselie cayennepeper Provençaalse ... bekijk recept »

Lampuki

olijfolie 3 sjalotjes,in plakjes 3 tomaten in plakjes 3-4 aardappelen in plakjes 1-2 wortels in plakjes 5 olijven(zonder pit)in plakjes zezout,peper 4 lampuki of makreel,dorade of poon 4 lp grof gesneden peterselie of dille 2-3 lp basilicumblaadjes ... bekijk recept »

Spaghettini Met Zeevruchten

1/2 dl olijfolie2 teentjes knoflook fijngesneden2 peperochini (gedroogde pepertjes) verkruimeld4 ansjovisjes fijngesneden8 kerstrotomaatjes in blokjes1 kg vongole (tapijtschelpen) en/of mosselen400 g visfilets bijv. tongdoradezeeduivelzeebaars4 lango... bekijk recept »

Vis in limoenmarinade

450 g visfilet (kabeljauw, dorade, Noorse schelvis,... in blokjes)1 avocado (in blokjes)2 uien (in ringen)1 dl citroensap1 dl limoensap (voor marinade)0.5 limoen (sap van (voor avocado))2 chilipepers (grof gehakt)koriander (fijngehakt)peperzout1. Ver... bekijk recept »

Pagina 6 van 8