Recepten met Forel

451 recepten met Forel

Forel

Forel Hoort tot de zalmachtigen. Kan wel een meter lang worden en 20 kilo zwaar. Er zijn soorten die naar zee trekken en anderen die altijd in zoet water blijven. Hij laat zich uitstekend kweken. Wordt ook als zalmforel verkocht.

Truite Cretine

2 forellen150 gr pasta125 gr oesterzwammen2 kop olijfolie20 groene olijven3 grote aardappelen (opperdoezen)amandelsnippers1/2 liter visfond2 eetlepels kwark2 eetlepels creme fraiche1 eetlepel tuinkers Leg de pasta met de puree in een cirkel op een bo... bekijk recept »

Appel-cidersaus

40 g bakboter50 g suiker3 appels (Boskoop, geschild en in stukken)1.25 dl cider1. Schil de appels, snij in stukken. 2. Smelt de boter , voeg de suiker, de stukken appel en de cider toe. Laat tot moes koken en zeef de saus. 3. Deze saus past goed bij ... bekijk recept »

Bietjestapenade met feta

1. Pel 3 gekookte bieten en snijd ze in stuk- ken. Snipper 2 sjalotjes. Pureer de sjalot met de rode biet, 100 gram feta, 1 eet- lepel mosterd, 1 eetlepel citroensap en 1-2 eetlepels olijfolie tot een grove tape- nade. Voeg zout en peper naar smaak t... bekijk recept »

mousse van rode biet

3 bolltjes rode biet 2dl room 100 gram geitekaas 3 blaadjes gelatine 4 gerookte forelfilets1. mix de rode biet fijn,doe 2 dl geitekaas er onder, en doe de half opgeklopte room eronder;laat de gelatine weken in koud water en knijp goed uit ,los op ... bekijk recept »

forelpate

2 gerookte forellen 200 gram mascarponekaas sap van een citroen peper(evt zout) bieslook zalmeitjes1. prak met een vork of in een blender de forel fijn. meng dit met de mascarpone en het citroensap,peper en evt zout,versier met enkele sprietjes b... bekijk recept »

rilette van gerookte paling

200 gr gerookte paling of gerookte forelfilets citroensap 1 sjalot 1 eetlp gehakte peterselie 200 gr opgeklopte room peper 1. paling of forel cutteren(niet te fijn)2. room opkloppen(gewoon stijf)3. peper, citroensap, toevoegen naar eigen smaak en ... bekijk recept »

Veel ideetjes voor gevulde eieren

peper en zout 2 el mayonaise 4 eieren kijk verder onder de bereiding1. Eieren koken, pellen en halveren en de dooiers eruit halen. Eigeel fijnprakken met mayonaise.De gewenste ingrediënten toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Koud wegze... bekijk recept »

Gevulde eieren met een 10-tal aan variatie

1. Kook de eieren hard en pel ze na afloop. Snij de eieren door de helft en haal het gekookte eigeel eruit en leg dit in een schaaltje of kommetje. Prak het eigeel met een eetlepel (hoeveelheid kun je mee variëren) mayonaise en peper en zout.Vul d... bekijk recept »

Vlaams Vispotje

5 dl visbouillon 500 gr. visfilet (bijv. Snoekbaarsforelzalmzalmforel(een stevige vissoort) in stukken) 100 gr. ontbijtspek in reepjes 30 gr. boter 3 preien in ringen van 2 cm 2 eetlepels grove mosterd 3 dl slagroom takje tijm 600 gr. krielaardappelt... bekijk recept »

Vlaams Vispotje

6 dl visbouillon600 g visfilet (snoekbaarsforelzalmforelzalm) in stukken100 g mager ontbijtspek in reepjes30 g boter3 preien in ringen van 2 cm2 el grove mosterd3 dl slagroomtakje tijm600 krielaardappeltjes (voorgekookt)zoutversgemalen peper1 el citr... bekijk recept »

Pagina 37 van 46