Recepten met ansjovis

1000 recepten met ansjovis

Ansjovis

Ansjovis Lengte 20 cm. De ansjovis trekt de riviermondingen binnen om te paaien. Komt voor over de hele wereld.

Pastasalade met tonijn

250 g pipe rigate (pasta) 2 eieren 500 g sperziebonen 370 g tonijn in water (blikje à 185 g) 46 g ansjovisfilets (blikje) ½ el mosterd 3 el mayonaise 1 teen knoflook1. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpak... bekijk recept »

Roergebakken paksoi met garnalen

1 pak mihoen (250 g) 1 blikje ansjovisfilets (48 g) 2 struiken paksoi 2 uien 2 teentjes knoflook 3 eetlepels zonnebloemolie 2 bakjes roze garnalen (à 125 g) 2 eetlepels ketjap manis1. Mihoen bereiden volgens gebruiksaanwi... bekijk recept »

Pizza alla napoletana

700 g Tipo 00 bloem 4 el olijfolie 7 g gedroogde gist (zakje à 7 g, pakje à 3 zakjes) 2 tl suiker 2 tl zout 400 ml kraanwater 2 tenen knoflook 1 ui 800 g gepelde tomaten (blik à 400 g) 20 g Italiaanse kruiden ((bakje)... bekijk recept »

Pasta met bloemkool, ansjovis en kaas

1 blikje ansjovisfilets 3 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 1 bloemkool ((ca. 800 g), in kleine roosjes) 4 takjes tijm (blaadjes gerist) 300 g pasta (schelpjes) 1 zakje verse peterselie ((30 g),... bekijk recept »

Sophia Loren's spiesjes met mozzarella en ansjovis

1 ongesneden brood (bijv. AH Liefde & Passie Petit beurre) 150 g mozzarella 10 ansjovisfilets 1 el olijfolie1. Dit is een Romeins hapje dat vlug kan worden klaargemaakt en dat in de smaak zal vallen bij gasten die onverwachts zijn aangewaa... bekijk recept »

Mediterrane Cake

100 g ansjovis in olie 300 g bloem 3 eieren 100 g geraspte emmentaler 100 g geraspte mozzarella 12 cl melk 10 cl olie 50 g verse gember 1 zakje bakpoeder 100 g zwarte olijven1. Meng in een kom voorzichtig 100 g geraspte mozzarella met 100 g ontpitte ... bekijk recept »

Mezzelune met basilicum en ansjovis

1 bak mezzelune gigante met ricotta en spinazie (gevulde pasta, koelvak, 250 g) 2 el olijfolie 2 ansjovisfilets ((blikje 46 g), fijngesneden) 6 blaadjes basilicum of salie ((zakje a 15 g), grof gesneden)1. Kook de mezzelune volge... bekijk recept »

Bruschetta Napolitana

8 sneden boerenbrood 10 cherrytomaatjes 300 g mini mozzarellakaasjes 2 el olijfolie extra vierge 1 snufje zout 1 snufje peper 2 tenen knoflook 2 blikjes ansjovis op olie1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. 2. Rooster het brood enkele minute... bekijk recept »

Gefrituurde ansjovis met wasabi-mayonaise en dille

150 g bloem 400 g verse ansjovissen 100 g maïszetmeel 1 mespunt wasabi 1 eigeel 2 dl arachideolie 1 koffielepel mosterd 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel fijngehakte dille 50 cl zeer koud bruiswater1. Voor de mayonaise: meng het eigeel, de moster... bekijk recept »

Snelle caesar salade

1 stokbrood 3 el olijfolie 4 eieren 4 el mayonaise 2 el citroensap 1 teen knoflook 100 g Grana Padano (kaas) 4 kropjes babyromainesla (zakje à 2 kropjes) 130 g ansjovisfilets1. Snijd het stokbrood in lange repen, bestrijk ze... bekijk recept »

Pagina 12 van 100