1000 recepten met ansjovis
250 g pipe rigate (pasta) 2 eieren 500 g sperziebonen 370 g tonijn in water (blikje à 185 g) 46 g ansjovisfilets (blikje) ½ el mosterd 3 el mayonaise 1 teen knoflook1. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpak... bekijk recept »
1 pak mihoen (250 g) 1 blikje ansjovisfilets (48 g) 2 struiken paksoi 2 uien 2 teentjes knoflook 3 eetlepels zonnebloemolie 2 bakjes roze garnalen (à 125 g) 2 eetlepels ketjap manis1. Mihoen bereiden volgens gebruiksaanwi... bekijk recept »
700 g Tipo 00 bloem 4 el olijfolie 7 g gedroogde gist (zakje à 7 g, pakje à 3 zakjes) 2 tl suiker 2 tl zout 400 ml kraanwater 2 tenen knoflook 1 ui 800 g gepelde tomaten (blik à 400 g) 20 g Italiaanse kruiden ((bakje)... bekijk recept »
1 blikje ansjovisfilets 3 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 1 bloemkool ((ca. 800 g), in kleine roosjes) 4 takjes tijm (blaadjes gerist) 300 g pasta (schelpjes) 1 zakje verse peterselie ((30 g),... bekijk recept »
1 ongesneden brood (bijv. AH Liefde & Passie Petit beurre) 150 g mozzarella 10 ansjovisfilets 1 el olijfolie1. Dit is een Romeins hapje dat vlug kan worden klaargemaakt en dat in de smaak zal vallen bij gasten die onverwachts zijn aangewaa... bekijk recept »
100 g ansjovis in olie 300 g bloem 3 eieren 100 g geraspte emmentaler 100 g geraspte mozzarella 12 cl melk 10 cl olie 50 g verse gember 1 zakje bakpoeder 100 g zwarte olijven1. Meng in een kom voorzichtig 100 g geraspte mozzarella met 100 g ontpitte ... bekijk recept »
1 bak mezzelune gigante met ricotta en spinazie (gevulde pasta, koelvak, 250 g) 2 el olijfolie 2 ansjovisfilets ((blikje 46 g), fijngesneden) 6 blaadjes basilicum of salie ((zakje a 15 g), grof gesneden)1. Kook de mezzelune volge... bekijk recept »
8 sneden boerenbrood 10 cherrytomaatjes 300 g mini mozzarellakaasjes 2 el olijfolie extra vierge 1 snufje zout 1 snufje peper 2 tenen knoflook 2 blikjes ansjovis op olie1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. 2. Rooster het brood enkele minute... bekijk recept »
150 g bloem 400 g verse ansjovissen 100 g maïszetmeel 1 mespunt wasabi 1 eigeel 2 dl arachideolie 1 koffielepel mosterd 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel fijngehakte dille 50 cl zeer koud bruiswater1. Voor de mayonaise: meng het eigeel, de moster... bekijk recept »
1 stokbrood 3 el olijfolie 4 eieren 4 el mayonaise 2 el citroensap 1 teen knoflook 100 g Grana Padano (kaas) 4 kropjes babyromainesla (zakje à 2 kropjes) 130 g ansjovisfilets1. Snijd het stokbrood in lange repen, bestrijk ze... bekijk recept »