1000 recepten met ansjovis
75 ml witte wijnazijn 1 el groene kruidenmosterd 1 mespuntje zout 1 el honing 250 ml olijfolie ’s Middags voorbereidenMosterdvinaigretteVul een spuitflesje met witte wijnazijn, mosterd, zeezout, honing en olijfolie en ‘shake’... bekijk recept »
10 eieren 40 g roomboter (op kamertemperatuur) 1 bakje verse peterselie (plat (20 g), fijngesneden) 4 ansjovisfilets (in 20 kleine stukjes gesneden) 1/2 potje kappertjes (a 100 g) 1. Doe de eieren in een pan met koud wat... bekijk recept »
2 ansjovisjes enkele blaadjes selderij en laurier 600 g kalfslapjes 20 g kappertjes 80 g mayonaise 200 g tonijn in olie Delhaize1. Recept door La Peca 2. Laat de kalfslapjes in gezouten water, samen met de selderij en laurier gedurende 35 minuten ko... bekijk recept »
2 ansjovisfilets, gehakt 14 blaadjes munt, gehakt 4 eetlepels bladpeterselie, gehakt 12 gehakte basilicum het sap van 1/2 citroen 1 eetlepel kappertjes, grondig gespoeld 3 knoflookteentjes, fijngehakt 3 eetlepels koolzaadolie 1 koffielepel mosterd va... bekijk recept »
400 g tagliatelle (pak 250 g) 2 tenen knoflook 4 el olijfolie 2 el verse peterselie (zakje 30 g) 46 g ansjovisfilets (blikje) 3 el kappertjes1. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Snijd d... bekijk recept »
1 blikje ansjovisfilets (in olijfolie (46 g)) 3 el kappertjes (potje 100 g) 1 citroen (uitgeperst) 2 teentjes knoflook 4 el olijfolie extra vierge 1 krop andijvie (in brede repen) 2 el zongerijpte taggia olijven (... bekijk recept »
750 g uien 4 eetlepels olijfolie 1 laurierblad 1 takje tijm zout en versgemalen peper 1 teentje knoflook 2 dl tomatenblokjes (blik a 400 g) mespunt suiker 1 blikje pizzadeeg (270 g) 10 zwarte olijven zonder pit 1 theelep... bekijk recept »
400 g rundergehakt 1 teentje knoflook (geperst) 1 eetlepel mosterd 3 ansjovisfilets ((blikje), fijngehakt) 3 eetlepels geraspte pittige kaas (bijv. grana padano) versgemalen peper 2 eetlepels boter1. In kom gehakt, knoflook... bekijk recept »
3 el blanke rozijnen (zak 500 g) 5 el olijfolie 1 venkelknol (gehalveerd en in reepjes) 300 g spaghetti (pak 500 g) ½ blikje ansjovisfilet ((a 48 g), uitgelekt) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 2 el kappertjes... bekijk recept »
2 schaaltjes pangasiusfilet (vis, a ca. 220 g) 1 blikje olijven gevuld met ansjovis (200 g) 3 eetlepels (olijf)olie 1 pak aardappelschijfjes (700 g) 1 appel 4 zakjes rauwkostsalade (a 150 g) 3 eetlepels mayonaise 1 e... bekijk recept »