Recepten met ansjovis

1000 recepten met ansjovis

Ansjovis

Ansjovis Lengte 20 cm. De ansjovis trekt de riviermondingen binnen om te paaien. Komt voor over de hele wereld.

Plaattaartjes met gekarameliseerde ui

8 uien 2 takjes rozemarijn 50 g roomboter 8 plakjes bladerdeeg (diepvries) 1 eetlepel olijfolie 3 (roma)tomaten 4 ansjovisfilets zwarte peper zout 1 eetlepel bloem om te bestuiven1. Uien pellen en in ringen snijden. Rozemarijn ... bekijk recept »

Ansjovisbroodjes

1 zakje gist (pakje 3 zakjes) 1 tl suiker 250 g bloem ( extra voor bestuiven) 2 el olijfolie 1 potje ansjovis (op olijfolie (100 g)) 4 el volle melk1. Doe de gist en de suiker in een kom. Schenk er 125 ml lauw water bij en la... bekijk recept »

Garnalen met salsa

1 bakje basilicum ((15 g), alleen de blaadjes) 1 bakje platte peterselie ((20 g), alleen de blaadjes) 1 bakje bieslook ((25 g), fijngesneden) 5 ansjovisfilets ((potje 100 g), uitgelekt) 1 teen knoflook (fijngesneden) ... bekijk recept »

Pasta met kalkoen

300 g pasta 2 x 300 g broccoli (schoongemaakt) 3 eetlepels olijfolie 1/2 blikje ansjovisfilets (a 46 g) 400 g kalkoenfilet (in reepjes) 1/2 zak rucola (sla, a 75 g) 100 g Danish blue ((kaas), in kleine stukjes)1. ... bekijk recept »

Zoetzure ragout van broccoli met ansjovis

1 blikje ansjovisfilets in olie 2 eetlepels balsamicoazijn 1 broccoli (/- 700g) 50 g donkere rozijnen 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel vloeibare honing zwarte peper van de molen1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. 2. Schil de stengels en snij z... bekijk recept »

Franse uienpizza met groene salade (pissaladière)

1 kg witte uien 3 takjes tijm 6 el olijfolie 1 pizzakit (pizzadeeg met potje tomatensaus, koelvers) 3 el Taggia olijven 100 g ansjovisfilets (blikje) 1 el rodewijnazijn 1 tl dijonmosterd 200 g eikenbladslamelange1. Snijd de ... bekijk recept »

Fusilli tricolore puttanesca

300 g fusilli tricolore 180 g zongerijpte Taggia-olijven 2 tenen knoflook ½ tl chilivlokken 400 g gepelde tomaten in tomatensaus 50 g ansjovisfilets met kappertjes 20 g platte peterselie1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op d... bekijk recept »

Caesarboerenkool

2 ciabattina's (afbakbrood) 6 el olijfolie 500 g boerenkool (of cavolo nero) 1 el mosterdzaad (potje 55 g) 1 citroen (schoongeboend) 6 ansjovisfilets in olijfolie (blikje 46 g) 1 teen knoflook 250 ml kookroom ... bekijk recept »

Broccoli-ansjovisschotel

500 g broccoli 25 g ansjovisfilets in olijfolie (half blikje, blikje à 50 g, John West) 300 g gesneden uien (zak à 300 g) 2 tenen knoflook1. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes. Kook 4 min. in wate... bekijk recept »

Komkommer-avocadosoep

1½ komkommer 4 el olijfolie extra vierge 1 zakje peterselie ((30 g), fijngesneden) 1 rijpe avocado (geschild) 5 ansjovisfilets (in olijfolie (blikje 46 g)) 2 sjalotten (in parten) 1 teen knoflook 1 citroen ... bekijk recept »

Pagina 15 van 100