Recepten met ansjovis

1000 recepten met ansjovis

Ansjovis

Ansjovis Lengte 20 cm. De ansjovis trekt de riviermondingen binnen om te paaien. Komt voor over de hele wereld.

Tonijnsteaks met Griekse aardappelen

6 el olijfolie 1 duopakje aardappelschijfjes (700 g) 4 tonijnsteaks (a ca. 100 g) 1 blikje olijven gevuld met ansjovis (200 g) 150 g witte kaasblokjes 4 trostomaten 1 zak gemengde sla (300 g) 5 eetlepels yoghurtdress... bekijk recept »

Chili-visschotel uit de oven

300 g snelkookrijst 1 blikje ansjovisfilets (48 g) 1 blikje tonijn in olie (185 g) 2 potten groenteschotel voor chili con carne (à 620 g) 4 tomaten 100 g gemalen belegen kaas (zakje à 150 g)1. Oven voorverwarmen op 200 °... bekijk recept »

Volkoren penne met kappertjes

2 blikken tonijn 6 trostomaten 300 g volkoren penne 2 tenen knoflook 3 el olijfolie 1 blik ansjovisfilets 1 mespunt grofgemalen zwarte peper 4 el kappertjes1. Laat de tonijn uitlekken en snijd de tomaten in plakjes. Kook in een pan met ... bekijk recept »

Italiaanse visstoofpot

1  rode ui 2 teentjes knoflook 3  ansjovisfilets 200 g zeewolf 2 el bloem 150 ml witte wijn 70 g tomatenpuree 800 g tomatenblokjes 1 kg mosselen 1 bosje basilicum 1 bosje peterselie Italiaanse vi... bekijk recept »

Spaghetti met mozzarella

400 g spaghetti 2 bolletjes mozzarella (kaas a 125 g) 1 blikje ansjovisfilets 500 g tomaten 50 g zwarte olijven zonder pit 3 eetlepels groene pesto 1 eetlepel gedroogde oregano 2 eetlepels olijfolie1. Spaghetti volgens gebruiksaanw... bekijk recept »

Bruschette peperonata en ansjovis

1 Frans stokbrood (afbak) 4 ansjovisfilets in olijfolie 250 g gegrilde paprikamix (schaal, koelvers) 2 el rodewijnazijn ½ bakje tuinkers1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van het stokbrood, deze worden niet gebr... bekijk recept »

Mozzarella-ansjovisspiesjes

ciabatta (Italiaans brood) 16 minibolletjes mozzarella (kaas) 16 ansjovisfilets (in olie) 1 eetlepel citroensap 2 takjes peterselie (fijngeknipt) versgemalen zwarte peper1. Ovengrill voorverwarmen. Korst dun van ciabatta... bekijk recept »

Mezzi rigatoni met broccoli

300 g mezzi rigatoni 500 g broccoli 1 rode peper 2 tenen knoflook 100 g Pecorino Romano 3 el olijfolie 4 ansjovisfilets in olie (stuks, potje à 80 g)1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertusse... bekijk recept »

Fusilli met tonijn

300 g fusilli (pasta) 46 g ansjovisfilets in olijfolie (Princes) 2 courgettes 2 uien 30 g kappertjes (potje 60 g, AH BASIC) 370 g tonijnstukken in zonnebloemolie (Princes) 500 g pastasaus (pot, AH BASIC) 4 el zw... bekijk recept »

Tartaar van tomaten

4 tomaten peper en zout 1 sjalot 2 eetlepels kappertjes 8 ansjovis 2 teentjes look 0,5 busseltje bieslook 4 eetlepels olie 2 eetlepels azijn1. Snij de gepelde tomaten in blokjes en verwijder de pitten. Hak de kappertjes en de ansjovis, de sjalot, het... bekijk recept »

Pagina 17 van 100