1000 recepten met ansjovis
300 g verse ansjovis1 rol bladerdeeg200 g rucola1 rode ui in dunne plakjes250 g kerstomaatjes, gehalveerd100 g kervel4 hardgekookte eieren80 g zwarte olijven Voor de vinaigrette:2 rijpe tomaten1 sjalot, fijn gesnipperd 1 teentje knoflook, geperst2 El... bekijk recept »
600 g Blauwe van Vlaanderen (entrecote) 4 El olijfolie zeezout, peper van de molen Voor de vinaigrette:1 eierdooier 2 teentjes look, geperst 2 theelepels mosterd van Dijon 2 ansjovisfilets 2 El witte wijnazijn 1 El Worcestershiresaus 175 ml olijfol... bekijk recept »
1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)200 g aardappelen100 g uien150 g rode uien3 eieren200 ml room2 el paneermeel200 g ansjovis (blik of bokaal)peperzout1. Verwarm de oven voor op 210°C. Kook of stoom de aardappelen gaar. Snij ze in plakjes. Pel de ui... bekijk recept »
350 g spaghetti320 g tonijn (in olie, blik)6 ansjovisfilets (blik)1 rode chilipeper2 tenen knoflook1 el bladpeterselie (gehakt)400 g gepelde tomaten (blik)100 g zwarte olijven (ontpit)2 el kappertjes75 g pecorinoolijfoliepeperzout1. Pel en hak de kno... bekijk recept »
600 g nieuwe aardappelen400 g kerstomaten1 rode ui100 g ansjovis4 el witte balsamicoazijn4 el groentebouillon5 el maïsolie1 kl komijnpoederuit de molen pepergrof zeezout1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en snij ... bekijk recept »
400 g zeeduivelfilets25 g ansjovis (in olie)3 tomaten (gehalveerd)2 el kappertjes6 blaadjes verse basilicum25 g kaas (gemalen)50 g bakboter0.5 cl extra vierge olijfoliepeperzout1. Was en halveer de tomaten. 2. Laat de kappertjes goed uitlekken. 3. St... bekijk recept »
80 g gezouten ansjovisfilets500 g ravioli (met spinazie)2 sneetjes wit brood1 venkelknol150 ml olijfolie1 teen knoflook1 rode chilipeperpeperzout1. Snij de venkel in blokjes, snipper het groen. Snij de chilipeper in ringetjes. Pel de knoflook. 2. Ver... bekijk recept »
500 g linguineparmezaan (schilfers)2 ansjovisfilets (geplet)2 el kappertjes (grof gehakt)4 pruimtomaten (gepeld)1 rode ui (gesnipperd)0.5 l groentebouillonolijfolie3 takjes verse salie (gesnipperd)2 teentjes knoflook (gesnipperd)1 bosje marjolein (ge... bekijk recept »
5 ansjovisfilets8 zwarte olijvenProvençaalse kruiden700 g bloem (voor witbrood)5 g zeezout4 el olijfolie ( extra)25 g verse gistfleur de sel200 g zwarte olijven (of groen, ontpit)1 kl Provençaalse kruiden2 teentjes knoflook4 ansjovisfiletsolijfoliepe... bekijk recept »
750 g asperges3 eieren3 el kappertjes4 ansjovisfilets3 takjes basilicum3 el olijfolie1. Kook de eieren 9 minuten in kokend water. Snij het onderste stuk van de groene asperges eraf. Stoom de asperges 1 à 2 minuten of tot ze beetgaar zijn. Halv... bekijk recept »