1000 recepten met ansjovis
2 gesnipperde sjalotjes 2 gesnipperde knoflookteentjes 2 eetlepels olijfolie 1 grote kruimigkokende aardappel (ca 200 gram) 450 gram niet ontdooide diepvries doperwten 8 ansjovisfilets 3/4 liter kippenbouillon bosje waterkers (ca 25 gram) 2 dl creme ... bekijk recept »
400 gram penne (pasta) 2 uien 2 teentjes knoflook 1 rode peper 2 rode paprika's 1 blikje ansjovis in olijfolie 200 gram tilapiafilet of roodbaarsfilet 1 blik tomaatblokjes (400 gr)- Kook de penne beetgaar. - Pel en snipper de uien en de teentjes knof... bekijk recept »
4 grote gele paprika`s2 teentjes knoflook4-6 tomaten1 blikje ansjovis in olie30 gram boter3 eetl olijfolie2 eetl fijngehakt peterseliezout Leg de stukken paprika in een ovenschaal of op een bakblik. Verdeel de knoflook, tomaten, ansjovis en boter ove... bekijk recept »
1/2 liter mayonaise 1 ansjovisje 50 gram augurken 25 gram kappertjes 2 takjes peterselie kervel 2 el dragon Wrijf de ansjovis in een mortier helemaal tot moes. Voeg nu ansjovis, kappertjes, augurkjes en een lepel peterselie, kervel en dragon ... bekijk recept »
700g aardappelen gepit en in schil gekookt en erna in plakken gesneden200g feta in blokjes1 blikje ansjovis afgespoeld en fijn3 tomaten in blokjes en ontpit100g zwarte olijven(ontpit)2 e rode wijnazijn4 e olijfolie1/2 t zout1/4 t peper1 grote ui in d... bekijk recept »
veel zwarte olijvenliefst zonder pit olijfolie blikje tonijn op olie blikje ansjovis potje kappertjes eventueel zongedroogde tomaatjes (geweekt) knoflookteentjesschoongemaakt Alle ingredienten fijnhakken. ik geef geen hoeveelheden aan, neem in... bekijk recept »
500 gram varkensvlees 2 grote blikken tomatenblokjes blikje ansjovis kappertjes kaas PeperzoutItaliaanse kruidenbasilicumoregano. Tomaten in de romertopf, het vlees moet worden gesneden en worden ingewreven met de kruiden. In de romertopf dan het vle... bekijk recept »
125 gr boter6 tenen knoflookgeplet300 gr ansjovisfilets (liefsvan gezouten ansjovis)2 dl olijfolie (extra virgine)opdienen met gemengde rauwe groenten Doe boter en knoflook in een aardewerk pot op heel laag vuur tot de knoflook is opgelost in de hete... bekijk recept »
100 gram zwarte olijven zonder pit1 ui2 knoflookteentjes1 rode spaansepeper1/ rode paprika4 ansjovis uit blik100 gram ontbijtspek2 eetlepels gesnipperde peterselie1 theelepel thijm2 eetlepels kappertjeszout(versgemalen)peper eetlepels (olijf)olie Ver... bekijk recept »
100 gram boter 100 grm ansjovis. Maak de ansjovis schoon en week ze een paar uur in water of melk om er het zout aan te onttrekken. Wrijf ze door een zeef tot puree en roer deze met de boter tot een glad mengsel. Vorm de massa tot een rol en wikkel ... bekijk recept »