Recepten met ansjovis

1000 recepten met ansjovis

Ansjovis

Ansjovis Lengte 20 cm. De ansjovis trekt de riviermondingen binnen om te paaien. Komt voor over de hele wereld.

Salade niçoise

1 klein blikje ansjovis 1 gele paprika 1 sjalotje gemengde bladsla naar keuze zoete rode wijnazijn 400 g verse tonijn aan 1 stuk 200 g haricot verts 10 olijven 1 bakje cerise tomaatjes olijfolie 2 gekookte eieren peper Bereiding: Zet de ansjovisf... bekijk recept »

Kreeftesaus met mosselen en garnalen

5 ansjovisfilets 1 sjalotje 1 pakje kreeftensaus (les sauces, knorr) 3 el tomatenketchup 1 1/2 dl koffieroom 150 g gekookte mosselen 100 g garnalen cayennepeper 10 sprietjes bieslook In zeef boven kom ansjovis laten uitlekken. Sjalotje pellen en fij... bekijk recept »

Salade niçoise

1 klein blikje ansjovis 1 gele paprika 1 sjalotje gemengde bladsla naar keuze zoete rode wijnazijn 400 g verse tonijn aan 1 stuk 200 g haricot verts 10 olijven 1 bakje cerise tomaatjes olijfolie 2 gekookte eieren peper Bereiding: Zet de ansjovisf... bekijk recept »

Gevulde lamsrollade

1 lamsrollade, uitgerold tot een lap en niet gekruid, of 500 gr lamsschouder, uitgebeend, of 500 gr lamsbout, uitgebeend, uitgesneden tot een lap 10 zwarte ontpitte olijven 1 takje verse basilicum 2 ansjovisfilets 100 gr waterkers 1/2 dl cr egrave me... bekijk recept »

Artisjokbodems met amandelsaus

75 gr. blanke amandelen 1 st. ui 2 st. ansjovisfilets 1 teentje knoflook 3 eetlepels olijfolie 2 dl kippenbouillon 1 citroen 1 eetlepel azijn 1 eetlepel suiker 4 st. augurk 4 st artisjokbodems 2 eetlepels kappertjes Zout Peper Maal de amandelen fijn... bekijk recept »

pastasalade met tonijnsaus

500 gr pasta 2 el boter 400 g kipfilet in reepjes zout peper 300 g tonijn in olie, uitgelekt 1 blikje ansjovis, uitgelekt 1/2 dl olijfolie 1 el citroensap 5 el kappertjes 4 dl mayonaise 4 el kleingesneden augurkjes verse basilicum Kook de pasta beetg... bekijk recept »

Visrisotto Met Rivierkreeft

2 eetlepels roomboter 1 gesnipperde ui en 2 fijngesneden tenen knoflook 3 gezouten ansjovisfilets (uit blik)uitgelekt en fijngesneden 200 g risottorijst halve liter hete visbouillon van een blokje 1 glas droge witte wijn 150g gepureerde tomaat uit ee... bekijk recept »

Provencaalse Runderstoofpot

600 gr runderstoofvlees125 gr mager rookspek aan een stuk175 gr. worteltjes in stukjes150 gr fijngesneden uien2 rode paprika's in blokjes400gr tomatenblokjes uit blik2 stengels bleekselderij in schijfjes2 teentjes knoflook fijngesneden2 laurierblaadj... bekijk recept »

Tapenade

6 gezouten ansjovisjes 400 gr zwarte olijven 3 teentje verse jonge knoflook 3 eetlepels kappertjes 25 gr. pijnboompitten 6 gedroogde pommodori vers gemalen peper 1 1/2 dl goede olijfolie. Bereidingswijze Verdeel de ansjovis filets in kleine stukjes.... bekijk recept »

Provencaalse Lamsbout

1,5 kg lamsbout20 kleine takjes rozemarijn,3 tenen knoflookansjovisfilets olijfoliepeperzwarte peperrode wijnboter. . Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 190?C. Leg de lamsbout in een braadslee en maak op de bout 20 inkepingenmet een tussenruimte... bekijk recept »

Pagina 56 van 100