1000 recepten met ansjovis
2 eieren 4 plakken Bacon olijfolie stokbrood Ahornstroop 1 krop BabySla Parmazaanse Kaas Dessing 1 Ei 2 Ansjovis (indien mogelijk Wit) 0.5 theelepel worscestersaus 1 theelepel Citroensap 160 ml Druivenpitolie1. Snij het stokbrood in enkele dunn... bekijk recept »
400 gram kalfsfilet 2 wortelen 3 stengels bleekselderij platte peterselie 5 laurierblaadjes 1 snuifje zeezout Solo Light Vloeibaar 4 ansjovis filets 2 eetlepels kappertjes 1 ei 1 blikje tonijn 2 dl olie 0.25 citroensap1. Snij de wortelen en ... bekijk recept »
500 gr 1 stuk kleinhoofd 3 peren (bij voorkeur conference 4 eetlepels Provencaals zout 1 koffielepel zwarte peperbolletjes 1 koffielepel witte peperbolletjes 1 koffielepel sechuan peperbolletjes 1/2 potje zure room 8 gezouten ansjovis 1 handvol ... bekijk recept »
8 kleine tomaten 1 kleine rode paprika 2 kleine uien 1 komkommer 2 aardappelen 100 gr gekookte stokbonen 24 zwarte olijven 1 blik tonijn in olijfolie olijfolie 2 el rode wijnazijn 1 el gehakte basilicum 2 hardgekookte eieren 12 reepjes ansj... bekijk recept »
24 oesters 4 sneetjes wit brood 2 ansjovisfilets 50 g Solo 500 g verse (panklare) spinazie 1 bos peterselie 2 tl worcestershiresauce 2 druppels tabasco 1 borrelglaasje anijslikeur (Pernod of Ricard) 2 kg grof zeezout 50 g Parmezaanse kaas f... bekijk recept »
5 dl melk 2 eieren 200 gr bloem 40 gr boter 250 gr geraspte courgette 50 gr zongedroogde tomaten 50 gr fijngesneden zwarte olijven 1 ei 2 dl olie 20 gr ansjovis 1 teentje look 1. Voor de flensjes.2. Smelt de boter,doe de bloem in een mengkom,g... bekijk recept »
500 g spekreepjes (barbecuespek)1 blikje ansjovisfilets150 g Romeinse slahandvol kervel2 el bieslook (gesnipperd)2 sneetjes wit broodolijfoliepepergrof zeezout1 teentje knoflook75 g geraspte parmezaan3 eidooiers125 ml olijfolie125 ml maïsoliepeper1. ... bekijk recept »
1 blikje tonijn (in olijfolie, verbrokkeld)6 eieren (herdgekookt en gehalveerd)12 ansjovisfilets1 krop sla (of gemengd naar keuze)200 g sperziebonen (gekookt)1 sjalot (gesnipperd)4 grote tomaten (ontverld en in partjes)4 aardappelen (gekookt en in bl... bekijk recept »
4 ansjovisfilets (in olie)8 vastkokende aardappelen (middelgrote)2 lente-uien100 g zongedroogde tomaten250 g kwark (magere)2 el room4 knoflookolie1 teentje knoflookpaprikapoeder40 blaadjes laurierpeperzoutzout1. Kook de aardappelen beetgaar. 2. Snij ... bekijk recept »
400 g kip (vlees van dijbeen of borstfilet)4 ansjovisfilets (gezouten)3 uien3 teentjes knoflookgemberwortel (2 cm)1 bosje koriander1 el paprikapoeder0.5 kl kurkuma1 kl chilivlokken400 ml kokosmelk (blik)400 g eiernoedels125 ml zonnebloemoliepeperzout... bekijk recept »