1000 recepten met ansjovis
1 pak bladerdeeg (diepvries) 1 rode paprika 1 potje zwarte olijven 1 potje kappertjes 1 dubbele kipfilet 1 bakje champignons Provencaalse kruidenoregano 100 gr spek in reepjes boter2 eieren1 scheutje room peper en zout Rol het bladerdeeg uit. Vet een... bekijk recept »
1 pak ? 500 gram dunne lintpasta 3 teentjes fijngehakte knoflook 1 blik ? 500 gram kleingesneden ontvelde tomaten 60 gram of ca 4 eetlepels kappertjes 100 gram zwarte olijven zonder pit 1 rode pepertjes 80 gram fijngesneden ansjovis 2 takjes oregano... bekijk recept »
Voor 2 personen: 200 gram (penne) pasta 1-2 eetlepels (olijf)olie 1/2 blikje (circa 15 g) ansjovisfilets (uitlekgewicht blikje totaal 30 gram) 1 rode peper 170 gram (uitlekgewicht) schijfjes champignons uit blik of glas 2 teentjes knoflook 10 zwarte ... bekijk recept »
1 ui2 ansjovisfilets1 citroen4 augurken4 artisjokbodems75 gr. amandel, gepelde0.2 l. kippenbouillon3 el. olijfolie, extra vergine1 el. azijn1 el. suiker2 el. kappertjes1 teentje knoflookZoutPeper- Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Rasp de u... bekijk recept »
Voor 4 personen: 800 g rundfilet, in 2 gelijke stukken 2 dl rundfond 5 cl gevogeltebouillon 8 ansjovisfilets 2 tomaten 1/2 courgette 1/2 rode paprika 2 aardappelen 20 zwarte olijven 1/2 ui 3 sjalotten 1 teentje look 2 dl madiran (zuiderse rode wijn) ... bekijk recept »
2 teentjes knoflook geperst150 milliliter olijfolie4 sneetjes witbrood niet te vers1 krop romaine- of ijsbergsla100 gram parmezaanse kaas geschaafd8 ansjovisfilets in stukjes gesnedenVoor de dressing:2 eidooiers of 50 ml (demi) crème fraî... bekijk recept »
75 gram zwarte of groene olijven, gehakt5 ansjovisfilets, fijngehakt1 teentje knoflook, fijngehakt1 eetlepel Provençaalse kruiden (tijm, rozemarijn, basilicum)4 ongepaneerde varkensschnitzels500 gram krieltjes3 eetlepels olijfolie150 millilite... bekijk recept »
400 g tagliatelle2 eetl. olijfolie1 ui, gesnipperd1 blikje tonijn op olie, uitgelekt1 blik artisjokken, uitgelekt, iets kleiner gesneden1 eetl. gehakte Italiaanse kruiden of 1 theel. gedroogd100 g zwarte olijven, zonder pit1 eetl. kappertjes1 blikje ... bekijk recept »
8 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid2 eetl. paneermeel500 g venkel, in smalle reepjes125 g crème fraîche (Melkan)zoutversgemalen peper3 eieren1 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries)1 eetl. gehakte peterselie2 blikjes zalm (ca. 40... bekijk recept »
Voor het deeg: 225 g bloem 1 kl zout 20 g gist 1½ dl melk 1 ei 30 g boter Voor de vulling: 1 el olijfolie 1 rode ui 1 blikje tomatenpuree 1 blik tomaten 1 laurierblaadje oregano 30 g gruyère 1 blikje ansjovis zwarte olijven peper en zout1. Zeef ... bekijk recept »