Recepten met ansjovis

1000 recepten met ansjovis

Ansjovis

Ansjovis Lengte 20 cm. De ansjovis trekt de riviermondingen binnen om te paaien. Komt voor over de hele wereld.

Provencaalse Taart

1 pak bladerdeeg (diepvries) 1 rode paprika 1 potje zwarte olijven 1 potje kappertjes 1 dubbele kipfilet 1 bakje champignons Provencaalse kruidenoregano 100 gr spek in reepjes boter2 eieren1 scheutje room peper en zout Rol het bladerdeeg uit. Vet een... bekijk recept »

Dunne lintpasta met olijven

1 pak ? 500 gram dunne lintpasta 3 teentjes fijngehakte knoflook 1 blik ? 500 gram kleingesneden ontvelde tomaten 60 gram of ca 4 eetlepels kappertjes 100 gram zwarte olijven zonder pit 1 rode pepertjes 80 gram fijngesneden ansjovis 2 takjes oregano... bekijk recept »

Pasta Putanesca

Voor 2 personen: 200 gram (penne) pasta 1-2 eetlepels (olijf)olie 1/2 blikje (circa 15 g) ansjovisfilets (uitlekgewicht blikje totaal 30 gram) 1 rode peper 170 gram (uitlekgewicht) schijfjes champignons uit blik of glas 2 teentjes knoflook 10 zwarte ... bekijk recept »

Artisjokbodems met amandelsaus uit Sicilie

1 ui2 ansjovisfilets1 citroen4 augurken4 artisjokbodems75 gr. amandel, gepelde0.2 l. kippenbouillon3 el. olijfolie, extra vergine1 el. azijn1 el. suiker2 el. kappertjes1 teentje knoflookZoutPeper- Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Rasp de u... bekijk recept »

Gebakken en gemarineerd naaldstuk van rund met ans

Voor 4 personen: 800 g rundfilet, in 2 gelijke stukken 2 dl rundfond 5 cl gevogeltebouillon 8 ansjovisfilets 2 tomaten 1/2 courgette 1/2 rode paprika 2 aardappelen 20 zwarte olijven 1/2 ui 3 sjalotten 1 teentje look 2 dl madiran (zuiderse rode wijn) ... bekijk recept »

Caesarsalade

2 teentjes knoflook geperst150 milliliter olijfolie4 sneetjes witbrood niet te vers1 krop romaine- of ijsbergsla100 gram parmezaanse kaas geschaafd8 ansjovisfilets in stukjes gesnedenVoor de dressing:2 eidooiers of 50 ml (demi) crème fraî... bekijk recept »

Proven aalse schnitzelrolletjes met peterseliekrieltjes

75 gram zwarte of groene olijven, gehakt5 ansjovisfilets, fijngehakt1 teentje knoflook, fijngehakt1 eetlepel Provençaalse kruiden (tijm, rozemarijn, basilicum)4 ongepaneerde varkensschnitzels500 gram krieltjes3 eetlepels olijfolie150 millilite... bekijk recept »

Tagliatelle met tonijn en artisjok

400 g tagliatelle2 eetl. olijfolie1 ui, gesnipperd1 blikje tonijn op olie, uitgelekt1 blik artisjokken, uitgelekt, iets kleiner gesneden1 eetl. gehakte Italiaanse kruiden of 1 theel. gedroogd100 g zwarte olijven, zonder pit1 eetl. kappertjes1 blikje ... bekijk recept »

Venkel-zalmtaart

8 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid2 eetl. paneermeel500 g venkel, in smalle reepjes125 g crème fraîche (Melkan)zoutversgemalen peper3 eieren1 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries)1 eetl. gehakte peterselie2 blikjes zalm (ca. 40... bekijk recept »

Pizza

Voor het deeg: 225 g bloem 1 kl zout 20 g gist 1½ dl melk 1 ei 30 g boter Voor de vulling: 1 el olijfolie 1 rode ui 1 blikje tomatenpuree 1 blik tomaten 1 laurierblaadje oregano 30 g gruyère 1 blikje ansjovis zwarte olijven peper en zout1. Zeef ... bekijk recept »

Pagina 57 van 100