Recepten met ansjovis

1000 recepten met ansjovis

Ansjovis

Ansjovis Lengte 20 cm. De ansjovis trekt de riviermondingen binnen om te paaien. Komt voor over de hele wereld.

Zalmpasteitjes

Ingredienten: 200 gr zalm [vers gepocheerd of uit blik] 3 eetl mayonaise 2 eetl tomatenketchup 1 theel citroensap 1 ei 10 radijsjes zout en peper 4 kant en klare pasteibakjes wat blaadjes sla een paar toefjes peterselie 1 tomaat 3 ansjovisjes [ uit b... bekijk recept »

Gegratineerde Eieren

5 eieren10 halve ansjovisfilet10 reepjes gedroogde tomaat1 el basilicum(in reepjes gesneden)2 el geraspte parmezaanse kaas. Kook de eiren zes minuten en laat ze onder koud water schrikken. Pel ze en halveer ze. Leg de ieren in een schaal, beleg ze me... bekijk recept »

Tapenade Van Gedroogde Tomaten En Groene Olijven

1 rode peper - 3 teentjes knoflook - 250 gram groene olijven zonder pit - 2 theelepels cognac of sherry - wat citroensap - 10 gedroogde tomaten op olie (uitgelekt) - ½ eetlepel gedroogde oregano - ± 1 ½ dl olijfolie Pepertjes, knofl... bekijk recept »

Pesto Rosso

Zakje gedroogde tomatenpotje kappertjesblikje ansjovis2 ons Parmezaanse kaas2 ons Pecorinoknoflookbalsamico-azijnolijfolieeventueel basilicum Basilicum even wassen en de steeltjes eraf halen. Parmezaanse kaas en Pecorino even raspen (of misschien heb... bekijk recept »

Antipasti Met Gele Paprika

1 knoflook olijfolie 4-5 ansjovisfilets 1 eetlepel melk 3 gele paprika's Een platgedrukt teentje knoflook fruiten in wat olijfolie, dan 4 of 5 ansjovisfilets erbij, die je uit elkaar laat vallen. Een eetlepel melk in de pan, plus 3 gele paprika&prime... bekijk recept »

Vis

750 gr vis (naar mijn idee kan elke vis) (verse) rozemarijnblaadjes 2 blikjes ansjovis 4 eetlepels kappertjes 2 citroenen Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat deze in ca. 20-25 minuten gaar worden. bekijk recept »

Zalm Uit De Oven

2 zalmmoten citroensap olijfolie zout - peper 400 gr sperziebonen 1 bakje kerstomaatjes half potje/zakje zwarte olijven blikje ansjovisfilets verse basilicum In de voorverwarmde braadslee aan de ene kant de zalm leggen en aan de andere kant de groent... bekijk recept »

Vitello Tonnato

125 g kalfsrollade [vleeswaar], 5 el mayonaise zonder suiker, 75 g tonijn [blik]uitgelekt, 2 ansjovisfilets, zout en peper, 1 el fijngesneden basilicum, 1 el kappertjesuitgelekt. Kalfsrollade over 2 borden verdelen. Mayonaise met tonijn en ansjovis t... bekijk recept »

Pesce Alla Marinara

1 blikje ansjovis met kappertjes3 eetlepels olie2 teentjes knoflook`blik popabella(tomatenblokjes op sap),1 blikje dubbelgeconcentreerde tomatenpuree (70 gr),zout peper1 eetlepel italiaanse kruiden ( diepvries) 400 gr kabeljauw(diepvries),3 takjes pe... bekijk recept »

Crostini Met Kippenleverpuree

- 400 gram kippenlevertjes - olijfolie - 2 tenen knoflookgepeld - 6 laurierblaadjes - zout&peper uit de molen - 4 el droge witte wijn - 4 el gevogeltefond of -bouillon - 1 el kappertjes - 4 ansjovisfiletsuitgelekt - boter - ciabatta Bereidingswijze S... bekijk recept »

Pagina 68 van 100