1000 recepten met ansjovis
6 plakken bacon. 1 krop bindsla. (ijsbergsla lukt prima). zeezout. zwarte peper. 25 g parmezaankrullen. 1 dun stokbrood. olijfolie. 1 teen knoflookgehalveerd. Voor de dressing 1 eigeel2 theelepels dijonmosterd. 1 teen knoflookfijngehakt. 2 eetlepels ... bekijk recept »
250 gram zwarte olijven zonder pit 3 ansjovisfilets 2 eetlepels kleine basilicumblaadjes 50 gram zachte boter of margarine 1 geraspte schil van een kleine citr; oen 2 eetlepels citroensap 3 eetlepels olijfolie 1 zout 1 peper 1 keukenmachine pureer de... bekijk recept »
100 gm huttenkase 8 ontzoute ansjovissen 1 eetlepel(s) kappertjes 1 hardgekookte eierdooier 16 melbatoostjes Vermeng de Huttenkase met de kappertjes en verdeel dit mengsel over de melbatoostjes. Snijd de ansjovissen in d lengte doormidden en leg een ... bekijk recept »
100 g hüttenkäse 8 ontzoute ansjovissen 1 eetlepel kappertjes 1 hardgekookte eierdooier 16 melbatoostjes. Vermeng de H|ttenkdse met de kappertjes en verdeel dit mengsel over de melbatoostjes. Snijd de ansjovissen in d lengte doormidden en leg een 1/2... bekijk recept »
100 gm huttenkase 8 ontzoute ansjovissen 1 eetlepel(s) kappertjes 1 hardgekookte eierdooier 16 melbatoostjes Vermeng de Huttenkase met de kappertjes en verdeel dit mengsel over de melbatoostjes. Snijd de ansjovissen in d lengte doormidden en leg een ... bekijk recept »
6 ansjovisfilets 2 eetlepels fijngehakte peterselie 1/2 theelepel fijngehakte marjolein 1/2 theelepel paprikapoeder 2 eetlepels citroensap 100 gr zachte boter stokbrood Wrijf de ansjovis met de peterselie en de marjolein tot een pasta. Roer het papr... bekijk recept »
Voor 20 banderillas: 1 pot augurken (zoet/zuur) 1 pot zilveruitjes 20 groene olijven 1 blik opgerolde ansjovis met kappertjes 1/2 chorizoworstjeSnijd augurken, chorizoworstje in grote stukken van ca. 1 cm. Maak 10 prikkers van 1 stukje augurk + 1 ans... bekijk recept »
100 gr boter 100 gr ansjovis Maak de ansjovisjes schoon Week ze een paar uur in water of melk Wrijf ze door een zeef tot puree Roer ze met de boter tot een glad mengsel Vorm de massa tot een rol en wikkel die in folie Laat de rol in de koelkast opst... bekijk recept »
1 grote aubergine 2 gele paprika's 2 rode paprika's 3 teentjes knoflook, in niet al te kleine stukjes 6 ansjovisjes olijfolie 1 eetlepel creme fraiche zwarte peper uit de molen Snij de paprika's in repen en de aubergine in blokjes Fruit de knoflook ... bekijk recept »
1 teentje knoflook 100 gr kappertjes 100 gr ansjovis 300 gr olijven Hak alle ingredienten in een(keukenmachine fijn en doe er een lepel mosterd, een scheutje cognac en een scheut olijfolie bij Roer er, als het te dun is, een klein beetje paneermeel ... bekijk recept »