1000 recepten met ansjovis
1 zakje ongeschilde krieltjeszout1/2 rode ui2 zongedroogde tomaten op olie1 takje peterselie,1 blikje ansjovisfilets1/4 theelepel dijonmosterd1 eetlepel witte-wijnazijn,3 eetlepels olijfolie1 eetlepel kappertjes,zwarte peper2 bakjes rucola Roer de mo... bekijk recept »
6 ansjovisfilets2 eetlepels fijngehakte peterselie0,5 theelepel fijngehakte marjolein0,5 theelepel paprikapoeder2 eetlepels citroensap100 gram zachte boterstokbrood. Voorbereiding 1. De ansjovis met de peterselie en de marjolein tot een pasta wrijven... bekijk recept »
Bloem (om te bestuiven)peper1 ei1 dl. kippenbouillon1 dl. witte wijn1 el. kappertjes1 kleine tomaat (ontveld en grofgehakt)1 kleine ui (fijngehakt)1 teentje knoflook (geperst)halve groene paprika (in blokjes)halve el. nootmuskaat2 el. olijfolie3 stuk... bekijk recept »
4 sneedjes stokbrood 1 tomaat 1 teentje knoflook 1 takje peterselie 2 el olijfolie 8 ansjovisfiletjes 30 gram Tetilla kaas Leg de sneedjes stokbrood een paar minuten onder de gril, draai halverwege om. Doe de tomaat, knoflook, peterselie en olijfolie... bekijk recept »
800 gr kabeljauw Voor de court-bouillon: 2 l water - 1 ui - 1 tak selderij - 1 kruidentuiltje - zout en peper Voor de saus: 12 ansjovissen in olie - 100 gr boter - de dooier van een hardgekookt ei - peper en zout - 1 eetlepel gehakt bieslook Garnituu... bekijk recept »
Voor 4 personen heeft u nodig: 2 (liefs bruine) ronde Turkse broden of pides (met een doorsnee van ca. 30 cm) 2 middelgrote aubergines olie melk 8 halve paprika's (pot) 1 ui 2 bollen mozzarella 1 blikje ansjovisfilet 2 eetl zwarte olijven zout versge... bekijk recept »
800 gram kabeljauwfilet 2 dl visbouillon 0,75 dl bechamelsaus 0.5 l melk 6 ansjovisfilets 3 courgettes 1 teentje knoflook 200 gram geraspte parmezaanse kaas zout vers gemalen peper De visfilets in de visbouillon 8 minuten pocheren, de bechamelsaus me... bekijk recept »
Kijk in de bereidingswijze... en er is vast veel meer mogelijk! OK, je hebt dus je stokbroodje (of je pistoletje). Daar kan je eindeloos op door varieren. Ik noem maar wat:behalve boter, ook kaas erop doen, en/of spek, bacon of ham. In de praktijk is... bekijk recept »
150 g gedroogde tomaten op olie75 g zwarte olijven zonder pit4 ansjovisfilets2 el kappertjes2 el fijngesneden rozemarijn5 teentjes knoflookgeperst1 kleine rode peperfijngesneden900 g krieltjes1 dl witte wijnzoutpeper2 el olijfolie8 lamskoteletjestoma... bekijk recept »
250 gram kalfsgehakt - 1 kleine gesnipperde ui - 15 gram fijngesneden ansjovisfilets - 25 gram gehalveerde zwarte olijven - 25 gram gehalveerde groene olijven - 1/2 theelepel - 1/2 eetlepel geraspte -citroenschil - zout - peper - 2 eetlepels olijfoli... bekijk recept »