Recepten met ansjovis

1000 recepten met ansjovis

Ansjovis

Ansjovis Lengte 20 cm. De ansjovis trekt de riviermondingen binnen om te paaien. Komt voor over de hele wereld.

Italiaanse-salamipizza

1 dunnepizzabodem - 150 g mozzarellain plakjes van 5 mm gesneden - 12-14 plakjes Italiaanse salami - 45 g ansjovisfilets (blik)uitgelekt en in dunneplakjes gesneden - 1 kop zwarte olijvenzonderpit - verse oreganoter garnering Saus : 1 el olijfolie - ... bekijk recept »

Marsala Kalkoen

4 kalkoenborstfilets50 gr boter1 teentje knoflook4 ansjovisfilets1 eetl. kappertjes1 bolletjes mozarella1 eetl. gehakte basilicum1 eetl. gehakte peterselie1 dl marsala1.5 dl roompeper en zout. Leg op iedere filet een plak mozarella, daarop ansjovis e... bekijk recept »

PESTOSAUS

200 g Basilicumblaadjes met takjes 2 dikke Knoflooktenen 100 g Pijnboompitjes olijfolie(extra vergine) 50 g geraspte Parmezaanse Kaas 50 g Oude Goudse Kaas Zout en Peper Voor RODE PESTO 2 gedroogde(op olie geweekte) tomaten meedraaien. Voor ANSJOVIS... bekijk recept »

Geroosterde Paprika Met Feta

- 4 rode paprika's - 250 gram feta - 2 teentjes knoflook - 1 blikje ansjovis - 8 kapperappeltjes - verse tijm - olijfolie Verwarm de oven voor op 200 graden C. Leg de paprika′s op een bakblik in de oven tot ze zwartgeblakerd zijn. Laat ze in ee... bekijk recept »

Caponata Met Worstjes

4 Braadworsten: 2 aubergines:Zout: 4 Ansjovisfilets: 1 Rode ui: 2 Eetl. Olijfolie: 1 Eetl.suiker: 1 Knoflook- teentje 2 Eetl.Kappertjes: 1 blik tomaten- stukjes(400gr.) 100 gr.zwarte olijven: De 4 braadworsten in stukken snijden. 2 aubergines in kwar... bekijk recept »

Pesto Rosso

Zakje gedroogde tomaten. Potje kappertjes. Blikje ansjovis. Twee ons Parmesaanse kaas. Twee ons pecorino. Knoflook. Balsamicoazijn. Olijfolie. Eventueel basilicum Hulpmiddelen Keukenmachine. Hulpmiddelen - Keukenmachine. Bereidingswijze Gedr... bekijk recept »

Vitello Con Erbette

500 gram kalfsribstuk verse groene kruidenfijngehakt (peterseliebieslookdragonoreganosalie) 1 eetlepel broodkruim 2 ansjovisfiletsgrofgehakt olijfolie 400 gram stevige aardappelengeschildin plakken 100 gram pancetta (spek)dun gesneden 1 teentje knof... bekijk recept »

Rijstsalade Met Tonijn

1 grote doos tonijn300 gram Creoolse rijst12 augurken2 harde eieren2 tomatenansjovis gevulde olijven4 eetlepels olijfolie2 eetlepels wijnazijnpeper en zoutsla. De rijst koken en laten afkoelen. De tonijn verkruimelen. De augurken in fijne schijfjes s... bekijk recept »

Krokante Kruidengehaktballetjes

1 kleine aardappel 350 g rundergehakt 4-5 el fijngesneden kruiden (rozemarijnbasilicum) 50 g droog broodkruim 3 ansjovisfiletsfijngesneden 5 gedroogde tomatenfijngesneden zout peper ca. 2 el olijfolie Kook de aardappel in ca. 20 min. gaar en prak hem... bekijk recept »

Geroosterd Knoflookbrood Met Tomaat

4 sneden grof boerenbrood2 teentjes knoflook1 tomaatontveld en in piepkleine blokjes50 gr. gehakte olijven4 ansjovisfiletsgehakt2 eetl. extra vergine olijf oliepeper Voorbereiding Rooster het brood in de oven of op de grill.Snijd de knoflook doormid... bekijk recept »

Pagina 79 van 100