1000 recepten met ansjovis
4 biefstukken van ca. 125 g per stukzoutversgemalen peper3 eetl. vloeibaar bakproduct200 g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd, in plakjesvoor de ansjovisboter:100 g zachte boter1 teentje knoflook, geperst3 ansjovisfilets, fijngesneden1 eetl. gehak... bekijk recept »
5 aardappels vastkokend, schoongeboend2 eetlepels olijfolie400 gram haricots verts of sperziebonen, afgehaald1 kropje romaine- of ijsbergsla in repen3 blikjes tonijn in olie uitgelekt1 blikje ansjovisfilets uitgelekt200 gram cherry-/kerstomaatjes... bekijk recept »
6oo gr zalmfiletsap en rasp van 1 citroen2 teentjes knoflook, fijngehakt4 eetl. gehakte (platte) peterselie4 ansjovisfilets, fijngehakt2 eetl. olijfolie9 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid2 eieren, losgekloptbakplaat, ingevet of bekleed met bakpap... bekijk recept »
voor de broodstengels:1 pak broodmix1 eetl. gedroogde rozemarijnof Italiaanse kruiden2 eetl. olijfolie1 ei (losgeklopt)sesamzaadjes en/of maanzaadjes1. Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar dan met toevoeging van rozem... bekijk recept »
4 kalfsentrecotes (ca. 150 g per stuk)3 eetl. olijfolie1 eetl. citroensapzoutversgemalen pepervoor de salsa verde:2 sneetjes witbrood, zonder korst of 1 wit bolletje, in stukjes6 ansjovisfilets, uitgelekt2 eetl. kappertjes, uitgelekt1 teentje knofloo... bekijk recept »
400 ml visbouillon100 ml witte wijn400 g kabeljauwfilet (Vismarine)2 eetl. olijfolie150 g jonge prei, in smalle ringen1 eetl. gehakte verse tijm200 g risottorijst (arboriorijst)voor de peterseliesalsa:1 sinaasappel of citroen, schoongeboend3 ansjovis... bekijk recept »
1 ui, gesnipperd150 g kastanjechampignons, in vieren4 eetl. olijfoliepaprikapoeder125 ml kookroomfrituurolie2 vastkokende aardappelen, geschild1 pak mix voor pizzabodem compleet200 ml koud water2-3 eetl. bloem6 gezouten ansjovisfilets2 theel. truffel... bekijk recept »
4 kalfsentrecoteszoutversgemalen peper2 witte boterhammen, zonder korstenhandje verse kruiden als peterselie, basilicum, bieslook, tijm, rozemarijn, oregano2 ansjovisfilets2 teentjes knoflook3 eetl. boter400 g verse of diepvriesdoperwten2 eetl. olijf... bekijk recept »
2 eieren1 theelepel kippenkruiden4 kipfilets100 g muesli (ongesuikerd)1 kleine bloemkool, in roosjes3 wortelen, in schijfjes4 reepjes ansjovisfilet1 teentje knoflook, geperst zeste van 1 citroen olijfolie zout, peper Voor de saus:2 potjes natuuryoghu... bekijk recept »
6 paprika'sgeel en rood 1/2 dl olie 1 kg tomatenontveldontpit en grof gehakt 3 teentjes knoflookgehakt zoutpeper 1 theelepel gedroogde majoraan 1 rode chilipeperzaadjes verwijderd en fijngehakt 1 eetlepel wijnazijn 450 gr bladerdeeg (10 plakjes) 1 ei... bekijk recept »