Recepten met ansjovis

1000 recepten met ansjovis

Ansjovis

Ansjovis Lengte 20 cm. De ansjovis trekt de riviermondingen binnen om te paaien. Komt voor over de hele wereld.

Biefstuk met paddenstoelen en ansjovisboter

4 biefstukken van ca. 125 g per stukzoutversgemalen peper3 eetl. vloeibaar bakproduct200 g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd, in plakjesvoor de ansjovisboter:100 g zachte boter1 teentje knoflook, geperst3 ansjovisfilets, fijngesneden1 eetl. gehak... bekijk recept »

Salade Ni oise

5 aardappels vastkokend, schoongeboend2 eetlepels olijfolie400 gram haricots verts of sperziebonen, afgehaald1 kropje romaine- of ijsbergsla in repen3 blikjes tonijn in olie uitgelekt1 blikje ansjovisfilets uitgelekt200 gram cherry-/kerstomaatjes... bekijk recept »

Zalm en croute

6oo gr zalmfiletsap en rasp van 1 citroen2 teentjes knoflook, fijngehakt4 eetl. gehakte (platte) peterselie4 ansjovisfilets, fijngehakt2 eetl. olijfolie9 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid2 eieren, losgekloptbakplaat, ingevet of bekleed met bakpap... bekijk recept »

Broodstengels met tapenades

voor de broodstengels:1 pak broodmix1 eetl. gedroogde rozemarijnof Italiaanse kruiden2 eetl. olijfolie1 ei (losgeklopt)sesamzaadjes en/of maanzaadjes1. Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar dan met toevoeging van rozem... bekijk recept »

Gegrilde kalfsentrecote met salsa verde en Parmezaanse chips

4 kalfsentrecotes (ca. 150 g per stuk)3 eetl. olijfolie1 eetl. citroensapzoutversgemalen pepervoor de salsa verde:2 sneetjes witbrood, zonder korst of 1 wit bolletje, in stukjes6 ansjovisfilets, uitgelekt2 eetl. kappertjes, uitgelekt1 teentje knofloo... bekijk recept »

Gepocheerde kabeljauw met peterseliesalsa en risotto

400 ml visbouillon100 ml witte wijn400 g kabeljauwfilet (Vismarine)2 eetl. olijfolie150 g jonge prei, in smalle ringen1 eetl. gehakte verse tijm200 g risottorijst (arboriorijst)voor de peterseliesalsa:1 sinaasappel of citroen, schoongeboend3 ansjovis... bekijk recept »

Herfstpizza

1 ui, gesnipperd150 g kastanjechampignons, in vieren4 eetl. olijfoliepaprikapoeder125 ml kookroomfrituurolie2 vastkokende aardappelen, geschild1 pak mix voor pizzabodem compleet200 ml koud water2-3 eetl. bloem6 gezouten ansjovisfilets2 theel. truffel... bekijk recept »

Kalfsentrecote met kruidenkorst, waterkers en doperwten

4 kalfsentrecoteszoutversgemalen peper2 witte boterhammen, zonder korstenhandje verse kruiden als peterselie, basilicum, bieslook, tijm, rozemarijn, oregano2 ansjovisfilets2 teentjes knoflook3 eetl. boter400 g verse of diepvriesdoperwten2 eetl. olijf... bekijk recept »

Kip met muesli, wortelen en gebakken bloemkool, met yoghurt-currysaus

2 eieren1 theelepel kippenkruiden4 kipfilets100 g muesli (ongesuikerd)1 kleine bloemkool, in roosjes3 wortelen, in schijfjes4 reepjes ansjovisfilet1 teentje knoflook, geperst zeste van 1 citroen olijfolie zout, peper Voor de saus:2 potjes natuuryoghu... bekijk recept »

Torta Peperone

6 paprika'sgeel en rood 1/2 dl olie 1 kg tomatenontveldontpit en grof gehakt 3 teentjes knoflookgehakt zoutpeper 1 theelepel gedroogde majoraan 1 rode chilipeperzaadjes verwijderd en fijngehakt 1 eetlepel wijnazijn 450 gr bladerdeeg (10 plakjes) 1 ei... bekijk recept »

Pagina 92 van 100