1000 recepten met ansjovis
4 aardappelen (vastkokend) 2 nieuwe haringen 4 anjovisfilets (uitgelekt) 1 bakje tuinkers 100 gram kappertjes (gehakte) 5 eetlepels olijfolie 1 eetlepel tijm 300 gram groene olijven 2 teentjes look (gehakte) 1. Kook de aardappelen net gaar. 2. Dr... bekijk recept »
50 gr boter en 200 gr tomaten 8 st ansovisfilets en beetje gehakte peterselie 6 st eieren, paneermeel en 2 dl koffieroom 1 eetl italiaanse kruiden1. Breng in een pan water aan de kook en kook hierin 4 eieren 10 minuten. Laat ze schrikken onder de kou... bekijk recept »
- 600 gram risottorijst - 6 gedroogde paddestoelen (geweekt in warm water) - 1 ui - 1 teentje knoflook - 2 ansjovisfilets in olieuitgelekt - 1,5 liter vleesbouillon - olijfolie - 600 gram snijbietbladerenin stukken gesneden - fijngehakte bladpeterse... bekijk recept »
1stokbrood in dikke sneetjesbestrijk met honing en beleg met plakjes geitenkaas en een beetje tijm. Rooster op de BBQ. 2Pain de campagne in dunne sneetjesbestrijk met olijfolie en knoflookpureeom en om roostereneventueel chorizo en tomaat erop. 3Klop... bekijk recept »
X plakken bladerdeeg (afhankelijk van aantal personen) 1 blikje ansjovis in olie 1 camembert kaasje kappertjes sjalotjes olijfolie evt. honingtomaatjes Hulpmiddelen Oven Blikopener Hulpmiddelen - Oven Blikopener Voorbereiding Oven voorverwarmen op 2... bekijk recept »
1 kg uien 600 g bloem 3.50 dl water 80 g olijf (zwart) 20 g zout 20 g gist (vers) 10 stuks ansjovis (filet) 4 el olie (olijf-) 1 el kappertjes 1 teentje knoflook peper en zout Zeef de bloem in een kom. Verkruimel de gist in het midden van de bloem... bekijk recept »
1 kg kalfsschenkel150 gr boter1 el bloemzoutpeper. Voor de saus: 250 ml groge witte wijn2 el tomatenpuree3 tomaten1 ansjovis1 teentje knoflook1 wortelde schil van anderhalve citroende schil van een sinaasappel1/2 bosje tijm1/2 bosje basilicum2 el pro... bekijk recept »
4 biefstukken2 eetlepel arachideoliezout en versgemalen peper1 eetlepel mosterd1 ente-/bosuitje, in ringetjes of 1 eetl. gehakte bieslookvoor de ansjovisdressing:1 blikje ansjovisfilets uitgelekt2 teentje knoflook fijngehakt of geperst6 eetlepel ... bekijk recept »
500 gram kalkoenfilet, aan een stuk2 eetlepel olijfolieenkele takjes tijmenkele takjes peterselie1 blikje tonijn op olie (ca. 200 g), uitgelekt3 ansjovisfilets2 eetlepel kappertjes1 eetlepel citroensap1 eidooier4 eetlepel olijfolie1. Bestrooi de kalk... bekijk recept »
4 Queens Pangafilets ontdooid2 eetlepel zonnebloemolie100 gram ansjovis in blik uitgelekt en fijngehakt100 gram zachte boter1 eetlepel limoensap1 eetlepel fijngesneden bieslookvershoudfoliekeukenpapier1. Meng alle ingrediënten voor de ansjovisboter d... bekijk recept »