Recepten met ansjovis

1000 recepten met ansjovis

Ansjovis

Ansjovis Lengte 20 cm. De ansjovis trekt de riviermondingen binnen om te paaien. Komt voor over de hele wereld.

Proven aalse mosselquiche

5 eetl. olijfolie400 g (rode) uien, in smalle ringen1/2 eetl. gedroogde Provençaalse kruidenversgemalen peper1 blikje pizzadeeg200 ml gezeefde tomaten (pakje)400 g gekookte mosselen500 g tomaten, in dikke plakken2 blikjes ansjovisfilets, u... bekijk recept »

Thaise kippensoep met kokos en koriander

2 eetl. zonnebloemolie4 sjalotjes, fijngehakt2 rode pepers, zonder zaadjes en in reepjes1 gemberwortel, geschild en in plakjes (2 cm)1 theel. citroengras (sereh)1 liter kippenbouillon400 ml kokosmelk1-2 kippenbouillonblokjes300 g kipfilet, in dunne r... bekijk recept »

Vis uit de oven met geroosterde tomatentopping

75 g boter4 ansjovisfilets uit olie, zeer fijngehakt4 eetl. zwarte ontpitte olijven, fijngehakt2 teentjes knoflook, geperst500 g visfilet naar keuzezoutversgemalen peper4 rijpe trostomaten, in plakken1 eetl. olijfolie1 bos basilicum, blaadjes gescheu... bekijk recept »

Aardappelgratin met anjovis

750 gr vastkokende aardappelen 2 el olijfolie 50 gr 1 blikje anjovisfilets in olijfolie 750 gr in dunne ringen gesneden uien 250 ml room 100 gr geraspte gruyérekaas1. Schaaf de aardappels zo dun mogelijk. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en s... bekijk recept »

Aardappelsalade met een twist .

1 kg nieuwe aardappelen 1 bos platte peterselie 1 bos lente uitjes 2 teen knoflook 1 citroen 1 groene peper of versgemalen zwarte peper 1 el venkelzaad olijfolie en zout Griekse yoghurt paar ansjovis filets voor meer smaak 1. Kook de aardappel... bekijk recept »

spaghetti met Puttanescasaus

2 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook,geperst 4 middelgrote tomaten (760g),grofgehakt 1/2 kopje gehakte gladde peterselie 12 gevulde groene olijven,in dunne plakjes 45 gram ansjovis uit blik,uitgelekt en fijngehakt 1 eetlepel fijngescheurd v... bekijk recept »

Spaghetti alla puttanesca

400 gr spaghetti 4 el olijfolie 1 kleine ui, fijngesnipperd 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes 1 klein rood pepertje 6 ansjivisfilets 400 gr gepelde tomaten (blik) 1/4 tl gedroogde oregano 100 gr zwarte olijven, ontpit 1 el kappertjes peper... bekijk recept »

Orecchiette con Cima di Rapa

350 g orecchiette pasta 500 g stele meiknolletjesgroen 3 tenen knoflook, in plakjes 1 rode chilipeper, fijngehakt 6 eetl olijfolie 6 ansjovisfilets zout & peper1. Kook de pasta een paar minuten in een grote pan. Doe de cime di rapa (meiknolletjesgro... bekijk recept »

panzanella

1 oud ciabattabrood 4 tomaten in reepjes 4 paprikas in verschillende kleuren 12 olijven grof gehakt 1 blikje anjovis 1 rode ui in ringen 1 teentje look fijngehakt 5 eetlepels olijfolie 2 eetlepels azijn peper en zout 1. Was de sla en snij hem, doe in... bekijk recept »

Tonijnsalade all'Abruzzese

150 g tonijn uit blik op olie, uitgelekt 8 ansjovislilets 300 g jonge courgettes in stukjes 200 g sperziebonen, afgehaald 200 g tomaten 1 paprika in dunne repen 1 rode ui, fijngesneden basilicumblaadjes, gescheurd 1 theel gedroogde oregano chilipeper... bekijk recept »

Pagina 89 van 100