Recepten met ansjovis

1000 recepten met ansjovis

Ansjovis

Ansjovis Lengte 20 cm. De ansjovis trekt de riviermondingen binnen om te paaien. Komt voor over de hele wereld.

Geroosterde zalm met salsa verde

600 gram diepvrieszalmfilets (Vismarine), ontdooid2 eetlepel arachide- of olijfolie2 teentje knoflook gehakt25 gram verse (platte) peterselie25 gram verse basilicum, munt en/of koriander1 eetlepel kappertjes5 ansjovisfilets1 theelepel mosterd100 ... bekijk recept »

Fusilli met tonijn en tomaat

1 ui, gesnipperd4 eetlepel olijfolie2 teentjes knoflook, gesnipperd1 rode peper, zonder zaadjes, gesnipperd6 ansjovisfilets op olie (blik), fijngesneden50 milliliter droge witte wijn400 gram trostomaatjes, gehalveerd300 gram fusilli2 blikjes tonijn o... bekijk recept »

Smulbrood

1 focacciabrood, ciabattabrood of zuurdesem vloerbrood100 gram kruidenboter1 blikje sardines1/2 pot geroosterde paprika\'s uitgelekt2 gerookte makreelfilets gehalveerdzwarte of groene olijven gehalveerd100 gram feta of geitenkaas in plakken o... bekijk recept »

Spinaziegalette met gepocheerd ei

4 plakjes bladerdeeg ontdooid1 ei geklutstscheutje blanke azijn4 eieren3 eetlepels olijfolie300 gram spinazie panklaar1 blikje ansjovisfilets uitgelektbakplaat ingevetschuimspaan1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes bladerdeeg met tussenru... bekijk recept »

Lamskoteletjes met pangrattato

1. Maal 3 witte boterhammen zonder korst met 1 bosje peterselie en 2 teentjes knoflook in een keukenmachine fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin het broodmengsel in een paar minuten krokant. Schep de pangrattato over in een kom en laa... bekijk recept »

Toastje met wortelsalade en ansjovissalsa

2 meergranenboterhammen2 takjes peterselie, basilicum en munt1 teentje knoflook4 ansjovisfilets1 eetlepel kappertjes4 eetlepels olijfolierasp en sap van 1 citroen100 gram wortelreepjes50 gram roomkaasuitsteekvormpje1. Rooster de boterham- men en stee... bekijk recept »

Salade Ni oise-hapjes

100 gram sperziebonen, afgehaald1 krop botersla2 eetlepels rodewijnazijn3 eetlepels olijfolie1 teentje knoflook, geperst1 blikje ansjovisfilets3 eieren, halfzacht gekookt, in kwarten2 blikjes tonijn op olie100 gram cherry-/kerstomaatjes75 gram zw... bekijk recept »

Makreelmousse

200 gram makreelfilet, zonder graatjes1 ansjovisfilet (blik)mespunt chilipepervlokkenmespunt citroenrasp1 theelepel citroensap1 eiwit2 eetlepels mascarpone2 takjes dille, grof gehaktspuitzak1. Maal de makreel, ansjovis, chilipeper, citroenrasp en -sa... bekijk recept »

Gegrilde witte asperges met ansjovisboter

500 g dikke witte asperges, geschild2 eetl. olijfolievoor de ansjovisboter: 100 g roomboter op kamertemperatuur2 teentjes knoflook, geperst6 ansjovisfilets uit een blikje2 eetl. peterselieversgemalen peper1. Maak eerst de ansjovisboter door alle ingr... bekijk recept »

Gevulde puntpaprikas uit de oven

4 puntpaprika’s4 tomaten, zonder zaadjes en in blokjes1 rode ui, fijngesnipperd4 eetl. platte peterselie4 sneetjes witbrood, zonder korsten2 eetl. groene olijven, zonder pit100 g feta, verkruimeld2 eetl. olijfoliezoutversgemalen peper1. Verwarm... bekijk recept »

Pagina 88 van 100