1000 recepten met ansjovis
600 gram diepvrieszalmfilets (Vismarine), ontdooid2 eetlepel arachide- of olijfolie2 teentje knoflook gehakt25 gram verse (platte) peterselie25 gram verse basilicum, munt en/of koriander1 eetlepel kappertjes5 ansjovisfilets1 theelepel mosterd100 ... bekijk recept »
1 ui, gesnipperd4 eetlepel olijfolie2 teentjes knoflook, gesnipperd1 rode peper, zonder zaadjes, gesnipperd6 ansjovisfilets op olie (blik), fijngesneden50 milliliter droge witte wijn400 gram trostomaatjes, gehalveerd300 gram fusilli2 blikjes tonijn o... bekijk recept »
1 focacciabrood, ciabattabrood of zuurdesem vloerbrood100 gram kruidenboter1 blikje sardines1/2 pot geroosterde paprika\'s uitgelekt2 gerookte makreelfilets gehalveerdzwarte of groene olijven gehalveerd100 gram feta of geitenkaas in plakken o... bekijk recept »
4 plakjes bladerdeeg ontdooid1 ei geklutstscheutje blanke azijn4 eieren3 eetlepels olijfolie300 gram spinazie panklaar1 blikje ansjovisfilets uitgelektbakplaat ingevetschuimspaan1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes bladerdeeg met tussenru... bekijk recept »
1. Maal 3 witte boterhammen zonder korst met 1 bosje peterselie en 2 teentjes knoflook in een keukenmachine fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin het broodmengsel in een paar minuten krokant. Schep de pangrattato over in een kom en laa... bekijk recept »
2 meergranenboterhammen2 takjes peterselie, basilicum en munt1 teentje knoflook4 ansjovisfilets1 eetlepel kappertjes4 eetlepels olijfolierasp en sap van 1 citroen100 gram wortelreepjes50 gram roomkaasuitsteekvormpje1. Rooster de boterham- men en stee... bekijk recept »
100 gram sperziebonen, afgehaald1 krop botersla2 eetlepels rodewijnazijn3 eetlepels olijfolie1 teentje knoflook, geperst1 blikje ansjovisfilets3 eieren, halfzacht gekookt, in kwarten2 blikjes tonijn op olie100 gram cherry-/kerstomaatjes75 gram zw... bekijk recept »
200 gram makreelfilet, zonder graatjes1 ansjovisfilet (blik)mespunt chilipepervlokkenmespunt citroenrasp1 theelepel citroensap1 eiwit2 eetlepels mascarpone2 takjes dille, grof gehaktspuitzak1. Maal de makreel, ansjovis, chilipeper, citroenrasp en -sa... bekijk recept »
500 g dikke witte asperges, geschild2 eetl. olijfolievoor de ansjovisboter: 100 g roomboter op kamertemperatuur2 teentjes knoflook, geperst6 ansjovisfilets uit een blikje2 eetl. peterselieversgemalen peper1. Maak eerst de ansjovisboter door alle ingr... bekijk recept »
4 puntpaprika’s4 tomaten, zonder zaadjes en in blokjes1 rode ui, fijngesnipperd4 eetl. platte peterselie4 sneetjes witbrood, zonder korsten2 eetl. groene olijven, zonder pit100 g feta, verkruimeld2 eetl. olijfoliezoutversgemalen peper1. Verwarm... bekijk recept »