1000 recepten met ansjovis
600 gr grote gele uien 1 rode ui 1/2 zakje verse Provencaalse kruiden 3 el olijfolie 4 tomaten 1 blikje pizzadeeg (270 gr Danerolles) 2 blikjes ansjovisfilets 50 gr zwarte olijven De uien pellen en de gele uien fijn hakken en de rode in ringen. Verh... bekijk recept »
1 sjalotje 2 teentjes knoflook circa 5 gram verse Provencaalse kruiden 1 potje groene olijven met knoflook350 gram 1 blikje tonijn in olie185 gram 1 blikje ansjovisfilets48 gram 6 gedroogde tomaatjes op olie 3 eetlepels olijfolie cayennepeper stokbro... bekijk recept »
3 sjalotjes 1 teentje knoflook2 theelepels gehakte gember of een stukje versgeraspte gemberwortel 1/2 theelepel chili- of paprikapoeder4 ansjovisfilets of 1/2 eetlepel ansjovispasta 3 eetlepels olijfolie100 ml water 1 eetlepel witte wijnazijn of citr... bekijk recept »
2 eetlepels olijfolie500 gram dikke witte asperges, geschild100 gram roomboter op kamertemperatuur2 teentjes knoflook, geperst6 ansjovisfilets uit een blikje2 eetlepels peterselieversgemalen peper1. Maak eerst de ansjovisboter door alle ingredienten ... bekijk recept »
8 tongfilets300 g jonge spinazie4 ansjovisfilets (gehakt)30 g pijnboompitten1 onbehandelde citroen (geraspte schil)4 el gehakt peterselie1 teentje knoflook (gepeld en gesnipperd)olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Verhit 2 el olijf... bekijk recept »
200 g graan (type Ebly)1 geitenkaas250 g prinsessenboon2 stengels groene selder1 venkelknol8 kerstomaten0.5 bosje bladpeterselie0.5 bosje munt4 sprietjes bieslook4 ansjovisfilets (uitgelekt)citroensap (van 1 citroen)olijfoliepeperzout1. Kook de graan... bekijk recept »
1 rol kruimeldeeg (kant-en-klaar)140 g kip (gerookte blokjes)200 g feta (verkruimeld)12 kerstomaten2 eieren180 ml room1 teentje knoflook (geperst)12 ansjovisfilets12 olijventijm (gehakt)1. Verwarm de oven voor op 180° C. Snij uit het deeg 4 cirke... bekijk recept »
0.5 bosje peterseliehandvol munt (blaadjes)3 takjes oregano (blaadjes)4 teentjes knoflook2 el kappertjes3 ansjovisfilets (gezouten)1 limoen (sap van)olijfolie100 g prinsessenbonen (gare)1. Doe de peterselie, de munt, de oregano, de kappertjes, de ans... bekijk recept »
1 dl droge, witte wijn2 tl ansjovis (puree)2 dl bruine fond (ingekookt)32 zwarte olijven40 g roomboterpeperzout1. Niçoisesaus past uitstekend bij biefstuk of varkensvlees. Om deze saus te bereiden, eerst het vlees bakken, uit de pan nemen en w... bekijk recept »
1 pak witbroodmix50 milliliter olijfolie extra vergine100 gram groene zwarte olijven zonder pit1 snufje grof zeezout1 eetlepel rozemarijn gedroogd1. Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang de boter door 2 eetlepels ... bekijk recept »