Recepten met ansjovis

1000 recepten met ansjovis

Ansjovis

Ansjovis Lengte 20 cm. De ansjovis trekt de riviermondingen binnen om te paaien. Komt voor over de hele wereld.

Spaanse pan con tomate

1/2 ongesneden vloerwit 1 blikje ansjovisfilets 3 tomaten zout, versgemalen peper 2 eetlepels fijngehakte peterselie 3 eetlepels (Spaanse) olijfolie 1 grote teen knoflook 6 zwarte olijven zonder pit, in plakjes- Verwarm een grillpan voor tot gloeiend... bekijk recept »

Spaanse visschotel

1 ui 1 teentje knoflook Olijfolie 1 theelepel paprikapoeder 500 gram gezeefde tomaten zout en peper 500 gram kabeljauw 50 gram belegen kaas 12 olijven- Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in en steelpan en fruit de ui en de knoflook 2... bekijk recept »

Siciliaanse penne

Voor 4 personen: 500 gr penne rigate 2 aubergines 1 gele paprika 500 gr gepelde tomaten (mag ook uit blik) olijfolie een beetje rode peper 1 teentje look 1 eetlepel kappertjes een blikje ansjovis peperWarm de olijfolie op. Fruit hierin het teentje kn... bekijk recept »

Siciliaanse spaghetti

1 el olie - 500 g spaghetti - 3 el gebakte verse peterselie - geraspte parmezaanse kaas Saus : 45 g ansjovisfilets (blik) - 2 el olie - 2 teentjes knoflook, geperst - 2 el fijn, droog broodkruim - snufje zwarte peperVoorbereidingstijd: 10 minuten -... bekijk recept »

Toscaanse broodjes

paar eetlepels groene olijfolie (olio d'olivo extra vergine) 8 dikke sneden grofgesneden witbrood (ciabatta) teentje doormiddengesneden knoflook (aglio) zout (sale) **variaties om de broodjes te bedekken:[/color] met kleingesneden zoete tomaten (pom... bekijk recept »

pastizzi

deeg: 400gr. bloem 200 gr. margarine water 1 theelepelL bakpoeder zout vulling: 250 gr. rikotta 2 eieren zout peperVoor het deeg moet je de bloem, de margarine, het bakpoeder en het zout vermengen. Voeg er water aan toe tot dat je een soepel deeg be... bekijk recept »

Mediterrane salade met rauwe ham en mortadella

12 dunne plakken rauwe ham 12 plakken mortadella 12 plakken salami 500 g sperziebonen zout, peper 2 eieren 4 rijpe tomaten 12 ansjovisfilets 3 eetlepels pesto rosso (basilicumsaus met gedroogde tomaten) 8 eetlepels olijfolie- Haal de sperziebonen af ... bekijk recept »

Gebraden kip met Florida pompelmoes

Probeer deze sappige gebraden kip met pompelmoessap van Florida, boterboontjes, ansjovis, zongedroogde tomaten en olijven. De ansjovissen voegen een zoute smaaktoets toe aan het gerecht. Voorbereiding: 20 min Kooktijd: 1 uur 45 min Voor 4 personen: 1... bekijk recept »

Gehaktballetjes in kruiden-roomsaus

250 g kalfsgehakt250 g half-om-half gehakt1 sjalotje2 sneetjes oud wit brood1 ansjovisfilet4 takjes peterselie1 einootmuskaatbloembakboter of margarinedroge witte wijnroom2 takjes dragon (of gedroogde dragon)- Meng het gehakt met het gesnipperde sjal... bekijk recept »

Gegrilde zalm met ansjovisboter

Voor 2 personen: 2 ansjovisfilets 3 sprieten bieslook 25 gram halfvolle boter citroensap 2 moten zalm peperSnijd de ansjovisfilets heel fijn. Was de bieslook en knip de sprieten klein. Roer de halfvolle boter zacht en roer de ansjovis en de bieslook ... bekijk recept »

Pagina 85 van 100