1000 recepten met ansjovis
4 rode ponen à 250 gr 3 el olijfolie 1 kleingesneden ui 2 uitgeperste teentje knoflook 1 el fijngehakte verse peterselie 1 ½ dl droge witte wijn 4 ontvelde en in kleine stukje pomedore tomaten 3 in zeer kleine stukjes gesneden ansjovisfilets 1 el kap... bekijk recept »
150 g gerookte zalm 4 ansjovisfiles 100 g noorse garnalen 1 blik kreeft 100 g rivierkreeftjes 1 el citroensap Marinade: 2 el witte wijnazijn 8 el olijfolie 1 citroen 1 tl milde paprikapoeder 1 tl fijne tafelsuiker tuinkers 100 g gemengde sla 1 rode p... bekijk recept »
voor 2 personen: 1/2 kg jodenbiefstuk 2/3 olijfolie en 1/3 roomboter pepermolen met 2/3 zwarte en 1/3 witte gekneusde peperkorrels zeezout korianderbolletjes thermometerOven voorverwarmen op 65 °C Rooster peper, zeezout en korianderbolletjes op laag... bekijk recept »
Voor 4 personen: 600 g kalfslapjes 200 g tonijn in olie 80 g mayonaise 2 ansjovisjes 20 g kappertjes enkele blaadjes selderij en laurierLaat de kalfslapjes in gezouten water, samen met de selderij en de laurier gedurende 35 minuten koken. Neem het vl... bekijk recept »
100 gr Raapstelen 2 eieren1 teentje look1 rode ui6 el olijfolie1 blikje ansjovisfilets2 el balsamicoazijn4 tomaten1 thl franse mosterdsnufje zout en peper10 zwarte olijven5 radijsjes- Snij de hardgekookte eieren elk in 4 parten. Klop een dressing van... bekijk recept »
2 teentjes look basilicum blaadjes 50 gr boter 1 kruidnagel 1 rode paprika 5 sjalotten 3 soeplepels olie 2 blaadjes laurier 2 sinaasappels peper en zout 1 gele paprika 1 fles zoete witte wijn (Monbazillac) 4 sneetjes ossobucco- Schil de sinaasappelen... bekijk recept »
Nodig voor 2 personen: 1 stokbrood (dwars doormidden gesneden) 1 teen knoflook (in de lengte gehalveerd) circa 6 el olijfolie 8 zachte blaadjes kropsla 1 tomaat in schijfjes 1 hard gekookt ei (in schijfjes) 10 kleine zwarte olijven (ontpit) 10 plakje... bekijk recept »
Voor 4 personen: 300 gram Spaghetti 350 gram kleine tomaatjes (roma- of kers- of trostomaatjes) 300 gram tonijn in olie uit blik 200 gram ontpitte zwarte olijven 100 gram echte parmezaanse kaas in schilfers 100 gram pijnboompitjes 30 gram verse basil... bekijk recept »
100 gram groene en zwarte olijven - 1 kreeft - 2 eieren - 1 eetlepel kappertjes - 10 ansjovisfilets - 2 tomaten - zout, peper - 1,5 dl mayonaise - 1 kropje slaKook de kreeft. Maak de mayonaise. Kook de eieren in tien minuten hard. Was de tomaten en s... bekijk recept »
1 kg rundstoofvlees in grove stukken - 1 kg uien - 2 teentjes knoflook - 2 ansjovisfilets op olie - 5 takjes peterselie - wat olijfolie - peper en zoutvoor 4 personen, klaar in 135 minuten Snijd de uien fijn en fruit ze in een stoofpot. Neem er d... bekijk recept »