Recepten met ansjovis

1000 recepten met ansjovis

Ansjovis

Ansjovis Lengte 20 cm. De ansjovis trekt de riviermondingen binnen om te paaien. Komt voor over de hele wereld.

rode poon met wijntomatensaus

4 rode ponen à 250 gr 3 el olijfolie 1 kleingesneden ui 2 uitgeperste teentje knoflook 1 el fijngehakte verse peterselie 1 ½ dl droge witte wijn 4 ontvelde en in kleine stukje pomedore tomaten 3 in zeer kleine stukjes gesneden ansjovisfilets 1 el kap... bekijk recept »

vissalade van zalm, kreeft en garnalen

150 g gerookte zalm 4 ansjovisfiles 100 g noorse garnalen 1 blik kreeft 100 g rivierkreeftjes 1 el citroensap Marinade: 2 el witte wijnazijn 8 el olijfolie 1 citroen 1 tl milde paprikapoeder 1 tl fijne tafelsuiker tuinkers 100 g gemengde sla 1 rode p... bekijk recept »

Jodenbiefstuk

voor 2 personen: 1/2 kg jodenbiefstuk 2/3 olijfolie en 1/3 roomboter pepermolen met 2/3 zwarte en 1/3 witte gekneusde peperkorrels zeezout korianderbolletjes thermometerOven voorverwarmen op 65 °C Rooster peper, zeezout en korianderbolletjes op laag... bekijk recept »

Kalfsvlees met tonijn

Voor 4 personen: 600 g kalfslapjes 200 g tonijn in olie 80 g mayonaise 2 ansjovisjes 20 g kappertjes enkele blaadjes selderij en laurierLaat de kalfslapjes in gezouten water, samen met de selderij en de laurier gedurende 35 minuten koken. Neem het vl... bekijk recept »

Lentesalade met Raapsteeltjes en ei

100 gr Raapstelen 2 eieren1 teentje look1 rode ui6 el olijfolie1 blikje ansjovisfilets2 el balsamicoazijn4 tomaten1 thl franse mosterdsnufje zout en peper10 zwarte olijven5 radijsjes- Snij de hardgekookte eieren elk in 4 parten. Klop een dressing van... bekijk recept »

Ossobuco met zoete wijn en paprika's

2 teentjes look basilicum blaadjes 50 gr boter 1 kruidnagel 1 rode paprika 5 sjalotten 3 soeplepels olie 2 blaadjes laurier 2 sinaasappels peper en zout 1 gele paprika 1 fles zoete witte wijn (Monbazillac) 4 sneetjes ossobucco- Schil de sinaasappelen... bekijk recept »

Pan Bagat

Nodig voor 2 personen: 1 stokbrood (dwars doormidden gesneden) 1 teen knoflook (in de lengte gehalveerd) circa 6 el olijfolie 8 zachte blaadjes kropsla 1 tomaat in schijfjes 1 hard gekookt ei (in schijfjes) 10 kleine zwarte olijven (ontpit) 10 plakje... bekijk recept »

Pasta “Crudaiola”

Voor 4 personen: 300 gram Spaghetti 350 gram kleine tomaatjes (roma- of kers- of trostomaatjes) 300 gram tonijn in olie uit blik 200 gram ontpitte zwarte olijven 100 gram echte parmezaanse kaas in schilfers 100 gram pijnboompitjes 30 gram verse basil... bekijk recept »

Mayonaise van Kreeft

100 gram groene en zwarte olijven - 1 kreeft - 2 eieren - 1 eetlepel kappertjes - 10 ansjovisfilets - 2 tomaten - zout, peper - 1,5 dl mayonaise - 1 kropje slaKook de kreeft. Maak de mayonaise. Kook de eieren in tien minuten hard. Was de tomaten en s... bekijk recept »

Rundstoofvlees zoals in de Rhônestreek

1 kg rundstoofvlees in grove stukken - 1 kg uien - 2 teentjes knoflook - 2 ansjovisfilets op olie - 5 takjes peterselie - wat olijfolie - peper en zoutvoor 4 personen, klaar in 135 minuten Snijd de uien fijn en fruit ze in een stoofpot. Neem er d... bekijk recept »

Pagina 84 van 100