415 recepten met gamba
12-16 (afhankelijk van de grootte) rauwe gamba'ssap van 2 limoenen2 el. olijfoliehalve el. gedroogde oregano2 teentjes knoflookfijngesnedenzout1 uiin dunne ringen2 tl. bruine basterdsuiker1 laurierblaadje4 jalapenopepersin de lengte gehalveerd75 gram... bekijk recept »
2 limoenen - 20 gamba's (diepvriesontdooid) - 500 g volle yoghurt - 2 afgestreken eetlepels tandooripasta (Aziatische winkels) - 1 kleine rode Spaanse peper - 1 teentje knoflook - zout - mespuntje gemalen koriander - mespuntje gemalen piment (Jamaica... bekijk recept »
6 grote kastanjechampignons van circa 5 cm diameter - 50 gr gesmolten boter - 500 gr verse spinazie - 2 el boter - peper en zout - 1 bosje bieslook - 1 tl bloem - 1 dl visfond - 0,5 dl witte wijn - 1 scheutje koksroom - 1 el verse groene peper - 1/2 ... bekijk recept »
400 g tagliatelle (zwarte)12 gamba's (grote)250 ml bisque (van bij de vishandelaar)4 el amandelen1 ei1 kl mosterd1 kl citroensap (of azijn)druivenpitolie1 teen knoflookverse dragonolijfoliepeperzout1. Mix voor de mayonaise 1 ei met 1 kl mosterd en 1 ... bekijk recept »
4 langoustines (overlangs gehalveerd, darmkanaal verwijderd)8 sint-jakobsvruchten (grote, zonder koraal)8 gamba's (met kop en staart, darmkanaal verwijderd)1 citroen (sap en zeste van)1 citroen (in partjes)1 bosje waterkers5 tenen knoflook2 eidooiers... bekijk recept »
500 g Kabeljauw of andere vaste vis 5 eetl. olijfolie 400 g soepgroenten 200 g gepelde tomaten 1 sjalot 1 venkelknol 1 cl Ricard of Pernod 1/2 klein blikje tomaten puree 4 teentjes look 1 zakje Saffraan 2 ster anijs 500 cl Visbouillon (Glas) 5 cl wi... bekijk recept »
5 el olijfolie 1 ui fijngesneden 1 wortel fijngesneden 3 teentjes look fijngesneden 2 blaadjes laurier 1 el tomatenpuree 1 tl cayennepeper 200 ml cognac 150 ml rode wijn 500 ml visbouillon 1 bussel bladpeterselie 1 tl paprikapoeder peper zou... bekijk recept »
Basmatirijst voor 1 persgekookt volgens aanwijzigingen op de verpakking met &primen mespuntje safraan of koenjit in het water. Laten afkoelen. gele rijst voor 1 persoon1 grote ui in halve ringen1 blikje artisjokkenbodems1 peper zonder zaadjes in klei... bekijk recept »
3 eetlepels grove mosterd4 eetlepels Franse mosterd2 eetlepels witte wijn400 ml. bouillon. 400 ml koksroom (evt friesche vlag) en 12 gamba'sgepelde zijn makkelijker te eten en ongepelde staan leuker. Peper en zout. Laatste 3 min. gamba′s erbij ... bekijk recept »
Mosselen 2 kgnederlandse garnalen 1 kilo ongepeldhalve kilo gamba's stuk of 6 langoustines stuk of 6 blik doperwten en blikje maiskorrelseen kipfilet in stukjes tomaten olijfolie peper en zout saffraan rijst peterselie koreander water voor de mossel... bekijk recept »