415 recepten met gamba
1 grote ui2 teentjes knoflook 1 spaanse rode peper2-3 eetlepels olijfolie1 1/2 blik tomatenblokjes400 ml. zoete witte wijn1 zakje saffraan250 gr.zalmfilet2 kg. mosselen125 gr. roze garnalen12 gamba'szout en versgemalen peper. Als bijgerecht gerooster... bekijk recept »
3 eetlepels olijfolie 1 gesnipperde ui 2 geperste teentjes knoflook 4-5 grote ontveldeontpittefijngesneden tomaten 3 eetlepels fijngesneden peterselie 2 theelepels gedroogde oregano (3/4 dl droge witte wijn) peper 1 kg rauwe ongepelde gamba's ? 100 g... bekijk recept »
1 kilo Gamba's 3 a 4 tenen knoflook 1 grote ui 1/4 tot 1/2 gele peper (Madame Jeanette) 1 tomaat 1 theelepel Aji-No-Moto (bij de Toko verkrijgbaar) 3 a 4 maggieblokjes 1 eetlepel masala (hindoestaanse kerrie) bosje selderie 1 1/2 kopje water olie ci... bekijk recept »
8 gamba's 5 sjalotjes 3 rode lomboks 5 rawits 1 stukje jahe van ongeveer 5 cm 9 stengels sereh 1 theelepel zout Pel de gamba's en laat de staartjes eraan zitten. Pel de sjalotjes, verwijder de steeltjes van de lomboks en rawits en schil de jahe. Kni... bekijk recept »
16 gamba's2 teentjes knoflook1 bosje verse munt100 g gepelde amandelen40 g amandelschilfers2 el honingsnuifje gemberpoeder2 el citroensapoliepeperzout1. Bak de gamba's in 3 el olie. Doe er de honing, het gemberpoeder, de muntpasta en het citroens... bekijk recept »
12 gamba's (gekookte of grote scampi's)200 g rijst (een mix van wilde, witte en zwarte rijst)500 g doperwten (verse gedopte, of diepvries)6 el kokosmelk3 el olijfolie1 el limoensap1 el lichte sojasaustabascoverse bieslookuit de molen peper1. Kook de ... bekijk recept »
12 gamba's2 tenen knoflook1 citroensap1 komkommer4 tomaten0.5 bosje bladpeterselie4 el witte wijnazijnolijfoliepeperzout1. Pel en pers de knoflook. Meng met 2 el olijfolie en het citroensap. Pel de gamba’s maar laat het staartje eraan. Leg ze i... bekijk recept »
200 g spaghetti20 tapijtschelpen2 gamba's (of 4 scampi's)0.5 rode chilipeper1 teentje knoflook80 ml extra vierge olijfolie200 ml witte wijnbladpeterseliepeper1. Snij het pepertje in ringen. Pel en halveer het teentje knoflook. Snipper de bladpetersel... bekijk recept »
2 fijngesnipperde sjalotten 20 g Becel bakken & braden 150 g schoongemaakte en fijngesneden champignons 80 g Becel Original zeste van 0.5 biologische citroen 8 verse rauwe gepelde gamba's 2 sneetjes volkorenbrood 1 snufje Espelette peper ... bekijk recept »
zie bij desbetreffende gerechten1. Amuse 1 Komkommer met gerookte forelfilet. Amuse 2 Omwikkelde gamba met mango dip. Amuse 3 Hollandse garnaaltjes met avocadomousse. Wijn Seixos o tal vinho da Lixa. en licht mousserende wijn2. Voorgerecht Bleekseld... bekijk recept »