226 recepten met inktvis
Heeft tien armen en kan buitengewoon snel zwemmen. Komt zeer veel voor in de Middellandse Zee en bij de Afrikaanse kust van de Atlantic. Wordt vaak in ringen gesneden en in beslag gefrituurd (calamaris) of in de soep gedaan.750 gram verse vis, zoals tarbot, schelvis, poon, kabeljauw, zeeduivel, garnalen of inktvis 1 potje venusschelpjes 6 zoute anjovisfilets 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 fles tomatensaus 2 eetlepels fijngehakte peterselie 2 dl droge witte wij... bekijk recept »
60 gram witbroodkruim15 inktvissen (ongeveer 1 kg)3 tomaten2 eetlepels peterselie (fijngehakt)2 ansjovisfilets2 teentjes knoflook2 eetlepels olijfolie1,5 deciliter droge witte wijn1 ei1 snufje peper1 snufje zout- Spoel de inktvissen goed af. Pel het ... bekijk recept »
4-6 pijlinktvissen (ca. 500 g), schoongemaakt 200 ml tomatensap 6 eetlepels olijfolie 1 ui, gesnipperd 3 teentjes knoflook, gehakt 50 g pijnboompitten 2 eetlepels rozijnen 100 g couscous 2 eetlepels peterselie, fijngehakt 1 eetlepel verse munt, fijng... bekijk recept »
ca. 80 g tonijn uit blik, in olie of op water 100 g rivierkreeftjes 100 g surimi in stukjes 100 g gemengde zeevruchten mosselen, garnalen, inktvis, kokkels 6 lapjes diepvries (roomboter) bladerdeeg ontdooid 5 eieren peper versgemalen zout 2 eetlepels... bekijk recept »
600 gr zwaardvisfilets 150gr gefrituurde calamares(facultatief) 8 tomaten 1 courgette in blokjes 1 aubergine in blokjes 100 gr sjalotten fijngesneden 2 knoflookteentjesgeplet 75 gr zwarte Griekse olijven fijn gehakt 1 dl visfumet 1 dl Retsina(giekse ... bekijk recept »
750 gram verse viszoals tarbotschelvispoonkabeljauw zeeduivelgarnalen of inktvis (pesce frescorombonasellomerluzzogamberi o seppia/calamaro) 1 potje venusschelpjes (vongole) 6 zoute anjovisfilets (acciuge o alici) 2 uitgeperste teentjes knoflook (... bekijk recept »
700 g vis (poon)700 g calamares en inktvis300 g mosselen300 g Sint-Jacobsschelpen3 uien2 teentjes knoflook1 piment1 el tomatenpuree4 sneetjes brood300 ml droge witte wijn250 ml visfumet250 ml olijfoliezout Schil de uien en het knoflook. Hak ze fijn. ... bekijk recept »
Een pak filodeeg(Islamitische slager in de koeling) 100 gr roomboter een beetje sambal 2 uien 2 paprika`s 2 tomaten viskruiden (supermarkt bij de kruidenrek) een pak chineese vermicelli (bij de chineese winkel te koop is van meel mung-bonen gem... bekijk recept »
? 120 gr verse pijlinktvisjes ? 500 g snijbiet ? groentenbouillon ? knoflook ? peterselie ? olijfolie ? uiencompote ? laurier ? zout - peper ? zakje inkt van de inktvis . stokbrood Hulpmiddelen Keukenmachine fijne zeef Hulpmiddelen - Keukenmachine ... bekijk recept »
12 grote mosselen (afgeborsteld ) 24 strandgapers (afgeborsteld ) 400 gr.dunne moten zeeduivel 300 gr.in ringen gesneden pijlinktvis 200gr. noorse kreeftjes 200gr. garnalen 1 1/2 dl. olijfolie 1 gehakte ui 4 fijngehakte tenen knoflook 1 fijn gehakt t... bekijk recept »