Recepten met kabeljauw

1000 recepten met kabeljauw

Kabeljauw

Kabeljauw Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.

Champignonsoep met spek en kabeljauw

1 preiwit 1 schaaltje champignons 1 dl slagroom 400 gr kabeljauwmoten 2 liter visfond 1 sjalot 1 aardappel 100 gr spekblokjes 1 klontje boter 2 soeplepels gehakte peterselie 1 ui peper en zoutSnijd alle groenten in stukjes en stoof ze aan in de boter... bekijk recept »

Kabeljauw met selderij en roze pepersaus

Voor 4 personen: 4 kabeljauwfilets van 200g 1 selderij 1 eetlepel roze peper 6 eetlepels (magere) room 1 citroen bladpeterselie zout peperBestrooi beide kanten van de kabeljauwfiets met een beetje zout. Verwijder de bladeren van de selderij. Was de s... bekijk recept »

Aardappelwontons met kabeljauw en Thaise saus

Voor 4 personen: 2 grote vastkokende aardappelen 1 wortel 1 kleine ui olijfolie 1 bundel verse koriander 2 teentjes look 1 komkommer 1 el bloemsuiker 1 limoen 0.5 dl sojasaus brochettestokje 400 g kabeljauwfilet (in 8 stukken) 2 dl water 1 el chilisa... bekijk recept »

Cambodjaanse kabeljauw met gember en limoen

Voor 4 personen: 2 eetlepels Japanse sojasaus 1 eetlepel sesamolie 1 eetlepel Thaise vissaus 4 kabeljauwhaasjes (a ca. 150 g) 1 citroen 4 cm gemberwortel 2 teentjes knoflook 4 eetlepels sesamzaadjes 2 eetlepels olieOven voorverwarmen op 220°C. Citroe... bekijk recept »

Consomme met ravioli van kabeljauw en wittekool

200 g bloem (tarwebloem) 4 eieren zout 1 cl arachideolie 250 g kabeljauwfilet 100 g wittekool 250 g visgraten 25 dl water 2 dl wijn (wit/droog) 30 g boter (bakboter) 1 ui 4 stengels groene selderij 0.5 takje peterselie 0.5 citroen 1 blaadje laurier 1... bekijk recept »

Dronken kabeljauw

Voor 4 personen: 700 gram kabeljauwfilet 200 gram fijngesneden wit van de prei 150 gram fijngesneden wortel 1 eetlepel Limburgse mosterd 1 flesje Ter Dolen Double Dark 4 eetlepels roomboter 1,5 dl. slagroom 1 eetlepel fijngehakte bieslook zonnebloemo... bekijk recept »

Italiaanse Kabeljauw

4 moten kabeljauw 100 gram boter 50 gram zwarte olijven tomatenpuree 350 gram schelpjes macaroni 1 takje basilicum 1 teentje knoflook 1 ui zout, peper 1 blikje ansjovis in olie- Vul een pan, die groot genoeg is om de kabeljauw te bevatten, me... bekijk recept »

Kabeljauw

Voor 4 personen: 1 kg kabeljauwmoten van 2 cm dikte 2 eetlepels maïsolie 1 middelgrote zeer fijngesnipperde ui 8-10 eetlepels zeer fijngehakte peterselie zout, peper 3 1/2 dl droge witte wijn 60 gr boter 1 in dunne schijven gesneden citroen 1 mespunt... bekijk recept »

Kabeljauw 'Bonne femme'

Voor 2 personen: 2 kabeljauwfilets van 160 gram 300 gram aardappels 100 gram winter- of zomerwortels 100 gram champignons 100 gram courgettes 100 gram ontbijtspek 1 kleine ui 100 l vloeibare boterSnijd de aardappels in blokjes en kook ze half... bekijk recept »

Kabeljauw Bella Italia

Voor 4 personen: 4 dikke stukken kabeljauw van ± 200 gram per stuk in de lengte opengesneden, aan één kant dichtlaten. groene of rode pesto 12 blaadjes verse basilicum 8 gedroogde zontomaatjes in olie 2 bolletjes (buffel) mozarella of boursin met Ita... bekijk recept »

Pagina 25 van 100