Recepten met kabeljauw

1000 recepten met kabeljauw

Kabeljauw

Kabeljauw Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.

Kabeljauw Met Sauce Normande

? fles cider of droge witte wijn(3? dl) 2 takjes peterselie 400 gram deipvries kabeljauw 1 ui 100 gram boter of margarine 1 eetlepel bloem zout peper nootmuskaat 1 bekertje creme fraiche a 125 ml citroensap 3 sprietjes bieslook Verhit de helft van de... bekijk recept »

Kabeljauw Met Paprikasaus

600 gram kabeljauwfilet(diepvries) 1 groene paprika 2 rode paprika's 1 grote ui ? eetlepel olijfolie 1 groentebouillontablet 1 klein blikje tomatenpuree 3 eetlepels zure room 1 theelepel bloem 2 theelepels paprikapoeder peper Verhit de olie in een ko... bekijk recept »

Kabeljauw Met Kappertjessaus

5 dl visbouillon 750 g kabeljauwfilet 125 g boter 3 el citroensap 1 tl witte wijnazijn 4 el kappertjes zout peper 1 el fijngehakte peterselie enkele partjes citroen Verwarm de visbouillon in een pan tot net onder het kookpunt. Voeg de kabeljauw toe e... bekijk recept »

Lekkere Ouderwetse Stoofvis Van Kabeljauw.

500 gram kabeljauwfilet 1 liter water (kan meer of minder zijnhet is voor de saus) ongeveer 250 gr bleu band. zout en peper Maizena Doe de vis, het water, de boter, en het zout en de peper in een pan. Breng hem aan de kook. Laat de vis gaar worden.(d... bekijk recept »

Creoolse Kabeljauw

-450 g kabeljauwfilets zonder vel -1 el limoensap -2 th lepel olijfolie -1 ui (fijn gehakt) -1 groene paprika (in ringen) -1/2 th lepel cayennepeper -2 tenen knoflook (uit de knijper) -1 blik (400g) tomatenblokjes -verhit de olijfolie en fruit de ui ... bekijk recept »

Kabeljauw Met Prei, Kaas En Slagroom

250 - 300 gram kabeljauw1 flinke preipeperzoutesdragon (ook wel dragon of dragonder genoemd)125 ml slagroomzakje geraspte oude kaas Zet dit onafgedekt ca. 20 minuten in de oven op ca. 200 - 225 graden. bekijk recept »

Snelle Kabeljauw

1 hele kabeljauw (schoongemaaktzonder vinnen en staartmaar met kop) 500 gr sjalottenzonder schil niet gesneden 1 kg preiin stukken van ongeveer 5 cm gesneden peper en zout citroensap 1,5 dl (olijf)olie Spoel de kabeljauw schoon onder koud stromend wa... bekijk recept »

Knolselderij Rozetjes

1 grote knolselderij 1 el citroensap 1 el room 50 gram geraspte kaas peper en zout Kook de knolselderij in water met zout en citroensap in ca. 20 minuten gaar. Afgieten en goed laten uitlekken. Pureer de knolselderij met de peper en de room in de ke... bekijk recept »

Kabeljauw Met Een Kruidenkorstje

4 stukken kabeljauwfilet van elk 125 grzout en peper50 gr kruimels van volkorenbrood2 el fijngesneden dille2 el fijngehakte peterselie2 el fijngesneden bieslook2 el magere kwark2 tomatenfijngesneden2 el citroensap Dep de kabeljauw droog en strooi er ... bekijk recept »

Portugese Gebakken Gedroogde Kabeljauw

800 gr gedroogde kabeljauw in flinke stukkenolijfolie4 teentjes knoflook1 kilo even grote aardappelengrof zeezoutpeper1 bosje verse koriander voor de garnituur Haal de stukken vis de volgende dag uit het water en droog ze goed af met keukenpapier. Le... bekijk recept »

Pagina 25 van 100