Recepten met kabeljauw

1000 recepten met kabeljauw

Kabeljauw

Kabeljauw Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.

Gemarineerde kabeljauw

500 gr verse kabeljauwfilet 0.25 flesje Bertolli Balsamico Bianco sap van 2 sinaasappels 6 laurierblaadjes 0.5 komkommer 4 radijsjes 0.5 bakjes tuinkers of diakonkersSnijd de kabeljauw in hele dunne plakjes en doe ze in de schaal. Meng de balsamico e... bekijk recept »

Gemarineerde kabeljauw in tomatensaus

1 citroen3 tenen knoflook1 zakje verse koriander2 theelepels paprika poedermespunt cayennepeper2 theelepels djintan (gemalen komijn)4 eetlepels (olijf) oliekabeljauw of koolvisfilet (600 gram)1/2 zakje verse peterselie (30 gram)12 zwarte olijven zond... bekijk recept »

Gesmoorde kabeljauw met garnalen

Voor 4 personen: 400 gr kabeljauwfilet. 250 g gepelde roze garnalen. 2 gedroogde chilipepers. 2 teentjes knoflook. 6 limoenen uitgeperst. 4 eetlepels sesamolie. 2 eetlepels vers gehakte bieslook. Peper & zout.Versnipper de chillipepers,zonder zaa... bekijk recept »

Gestoofde kabeljauw in Mexicaanse stijl

Voor 4 personen: 4 kabeljauwfilets (150 g elk) 2 eetlepels tacokruiden 1 blikje kidneybonen (à 400 g) 1 blikje maïskorrels (à 175 g) 50 g boter 1 pot milde tacosaus (à 454 g) 4 lente-uitjesSpoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze dr... bekijk recept »

Gepocheerde kabeljauw- of tongfilet met witloof

Gepocheerde vis Maakt een (court) bouillon klaar uit water, azijn of wijn, snuifje zout (zeezout of fleur de sel), enkele peperkorrels, een drrietal blaadjes laurier, evenuteel enkele mosterdzaadjes, een middendoorgesneden ajuin, enkele takjes tijm..... bekijk recept »

Zomerblanquette van kabeljauw en tijm

4 stukken kabeljauw (filet pur) (diepvries) 1 kop erwtjes (diepvries) 1 kop tomatenblokjes (diepvries) 1 courgette 1 sjalot 1 teentje knoflook 4 dl visfond (bokaal) 2 dl vetarme room (15 % v.g.) 2 eetl. boter 1/2 koffiel. suiker sausbinder 1,5 koffie... bekijk recept »

Vlaamse kabeljauw

1 kilogram kabeljauwmoten van 2 cm dikte, 2 eetlepels ma?solie, 1 middelgrote zeer fijngesnipperde ui, 10 eetlepels zeer fijngehakte peterselie, zout, peper, 3 1/2 deciliter droge witte wijn, 60 gram boter, 1 in dunne schijven gesneden citroen, 1 mes... bekijk recept »

Vispotje met kabeljauw, zalm, venkel, prei en krie

Voor 4 personen: 300 gram kabeljauwfilet 300 gram zalmfilet 2 venkelknolletjes 4 eetlepels olijfolie 300 gram gesneden prei 450 g voorgekookte krielaardappeltjes 1 zak of blik (400 ml) romige mosterdsoep zout en peperSpoel de visfilets af onder de ko... bekijk recept »

Stoofpot van kabeljauw

4 kabeljauwmoten 2 soeplepels gehakte peterselie 2 aardappelen vastkokend 2 takjes selder 1 preiwit 20 g koude boter 4 takjes peterselie 12 sjalotten 5 cl droge witte wijn 16 plukje kervel 2 jonge raapjes 12 jonge wortelen 3 soeplepels visfumet 20 cl... bekijk recept »

Brandade van kabeljauw en champignons, met een sch

600 gram aardappels2 runderbouillontabletten1 laurierblad3 kruidnageltjes500 gram kabeljauwfilet300 gram champignons30 gram boter2 eetlepels olijfolie(zee)zout en versgemalen witte peper1 dl magere melk- Schil de aardappelen en kook ze in weinig wate... bekijk recept »

Pagina 36 van 100