1000 recepten met kabeljauw
Voor 4 personen: 400 gr kabeljauwfilet. 250 g gepelde roze garnalen. 2 gedroogde chilipepers. 2 teentjes knoflook. 6 limoenen uitgeperst. 4 eetlepels sesamolie. 2 eetlepels vers gehakte bieslook. Peper & zout.Versnipper de chillipepers,zonder zaa... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 kabeljauwfilets (150 g elk) 2 eetlepels tacokruiden 1 blikje kidneybonen (à 400 g) 1 blikje maïskorrels (à 175 g) 50 g boter 1 pot milde tacosaus (à 454 g) 4 lente-uitjesSpoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze dr... bekijk recept »
Gepocheerde vis Maakt een (court) bouillon klaar uit water, azijn of wijn, snuifje zout (zeezout of fleur de sel), enkele peperkorrels, een drrietal blaadjes laurier, evenuteel enkele mosterdzaadjes, een middendoorgesneden ajuin, enkele takjes tijm..... bekijk recept »
300 gr verse kabeljauwfilet1 el citroensap 1 dunne preiin smalle reepjes van 4 cm50 gr doorregen spekin reepjes3 el geknipte peterselie1/2 blik kreeftensoepniet geconcentreerd1 dl room culinair. Verwarm de oven voor op 225?C. Bestrooi de visfilets aa... bekijk recept »
4 stukken kabeljauwfilet (elke 180 g)1 el sesamzaad2 kl chilivlokken (gedroogde)1 el sumak2 kl fleur de selolijfolie1 citroen (in partjes)4 tomaten (voor de salade, in stukken)1 groene paprika's (voor de salade, in grove stukken)140 g radijzen (voor ... bekijk recept »
1 rol kruimeldeeg (kant-en-klaar)200 g kabeljauwfilet (of andere witte vis)100 g grijze garnalen (gepeld)1 ui250 g champignons1 bosje waterkers3 eieren200 ml room2 el paneermeelboterolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de s... bekijk recept »
500 g kabeljauw8 limoenen1 rode pepersextra vierge olijfolie1 rode uien (fijngesneden, in koud water gelegd met een snufje zout)peperzout1 zoete aardappelen (gekookt en afgekoeld)verse koriander1. Doe de visblokjes, de koriander, de rode peper, het l... bekijk recept »
800 g kabeljauwfilets2 el amandelen (gemalen)1 citroen (in partjes)1 citroen (enkel het sap)200 ml visbouillon2 el paneermeel500 g groene asperges2 sjalotten1 el citroensap (voor de asperges)150 ml groentebouillonolijfolieboterpeperzout1. Verwarm de ... bekijk recept »
4 kabeljauwfilets4 plakjes rauwe ham400 g kerstomaten2 sjalotten2 tenen knoflook2 el basilicum (gesnipperd)80 g zwarte olijven (ontpit)100 ml witte wijn1.5 el balsamicoazijn1 kl poedersuikerolijfoliepeperzout1. Spoel de tomaten en snij in kwartjes. P... bekijk recept »
600 g kabeljauwfilet (in 8 stukken)3 lente-uien1 citroen4 sneetjes oudbakken brood (grof)100 ml zure room1 eidooier1 el dijonmosterd1 el graanmosterd2 kl citroensap1 el geraspte mierikswortel (om te garneren)boterarachideoliepeperzout1. Spoel en snip... bekijk recept »