1000 recepten met kabeljauw
1versneden fazant 500 g reefilet 2 versneden duiven 1 kipfilet boter peper zout 400 g rauwe ganzenlever 2 l gevogeltebouillon scheut port scheut cognac 4 gelatinebladen uienconfituur briochetoast truffelolie enkele takken kervel Voorber... bekijk recept »
2 stukken kabeljauwfilet van 75 g elk 3 plakjes ontbijtspek 6 kerstomaatjes 1 lente-uitje 3 theelepels Franse mosterd zoutpeper 1 eetlepel fijngehakte dille 2 eetlepels citroensap 6 eetlepels olijfolie 100 g gemengde sla Verwarm de grill voor op de h... bekijk recept »
400 g kabeljauwfilet met vel 200 a 250 g gerookte zalmversneden 8 flinke witte asperges een klontje boter voor de asperges en boter om te bakken peper en zout naar smaak Voor de saus: 60 g sjalot 2 eetlepels olijfolie een takje tijm 2 blaadjes laur... bekijk recept »
400 g kabeljauwfilet citroensap zout 1 uiin ringen 2 tenen knoflookgesnipperd 100 g tauge 2 el olie 4 el ketjap manis 1 el sambal Voor de komkommersalade: 1/2 komkommer 1 el ketjap manis 1 tl sambal 1 tl bruine basterdsuiker 1 el bieslookfijngesneden... bekijk recept »
Qeunelles: 3 kabeljauw files4 eieren alleen eiwit1 ltr roompeperzoutcayennepeper Saus: worteluigarnalen in pelcognactomatenpureebloemwitte wijnaftreksel van visgraten (visfumet)water Voor kabeljauw in te pocheren: water met visbouillon, opzetten, ond... bekijk recept »
200 g kabeljauwfilet 1 teentje knoflook 0,5 blikje ansjovis 200 g zwarte olijven zonder pit 4 el olijfolie 2 el kappertjes p & z naar smaak 1 citroen Smoor de kabeljauw in ongeveer 5 minuten gaar in een bodempje water. Voeg de knoflook, ansj... bekijk recept »
200 gram kabeljauwfilet, 2 tomaten, 1.5 deciliter mayonaise, 0,1 dl cognac, 1/2 citroen 1 krop sla, 1 ei, olie, worcestersaus 8 gevulde olijven tabasco, kappertjes. Kook het ei in 10 minuten hard. Pocheer de kabeljauw 10 minuten in gezouten water. La... bekijk recept »
1 groot stuk Koolviskoolvis of Kabeljauw van 1 kg zonder vel en graten--2 grote tomaten-- 2 uien-- 1 rode paprika-- 1 groene paprika-- ½ bosje verse koriander-- 1 bosje peterselie-- 2 dl witte wijn-- ½ dl olijfolie-- 1 geutje azijn-- 1 ee... bekijk recept »
400 gr. Kabeljauwfilet (of goedkoper: Koolvisfilet), 150 gr. oude kaas, 1 ui, 20 gr. boter, ca. 350 gr. gepelde tomaten in blik, 3 eetlepels paneermeel, pesto, olijven, basilicum (verse), zout, peper Fruit de gesnipperde ui in de boter goudgeel. Laat... bekijk recept »
Ca. 300 g pasta (bijvoorbeeld tagliatellaspaghetti of penne) 600 g kabeljauwfilet of andere stevige witvis (bijvoorbeeld koolvisheilbot) zoutpeper 3 eetlepel peterseliefijngeknipt 50 g boter 200 ml Creme Fraiche Schenkbaar scheutje Noilly Pratdroge v... bekijk recept »