Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Zeeuwse mosselen in papillot met vermout

0 mosselen (Zeeuwse, 1,6 kg)1 bosje bladpeterselie1 bosje tijm1 ui4 teentjes knoflookpeperzout (of viskruiden)2 citroenen2 dl droge vermout (of droge witte wijn, vis- of kippenbouillon)1. Maak de mosselen schoon onder koud stromend water. Hak de blad... bekijk recept »

Saffraansoep met mosselen

2 kg Zeeuwse mosselen1 ui1 teen knoflook1 preiwit2 stengels seldervenkel (1/4)50 g zeekraal200 ml room1 dopje saffraandraadjesboterpeperzout1. Spoel de mosselen goed met stromend water. Doe ze in een mosselpot met een klontje boter en laat ze afgedek... bekijk recept »

Spaghetti met mosselen en spek

2 kg Zeeuwse mosselen4 plakken doorregen spek1 uihandvol tuinkruiden4 el aioli400 g spaghettigeraspte parmezaanolijfoliepeperzout1. Spoel de mosselen goed met stromend water. Kook de pasta beetgaar en giet af. 2. Pel en snipper de ui. Snij het spek i... bekijk recept »

Mosselen met groene curry en kokosmelk

4 kg Zeeuwse mosselen1 ui2 tenen knoflook5 cm gember2 stengels citroengraslimoensapbasilicumkoriander1 chilipeper200 g rijst2 el groene currypasta400 ml kokosmelkvissausolijfoliepeperzout1. Spoel de mosselen goed met stromend water. Pel en snipper de... bekijk recept »

Schelvishaasje met mosselen

4 schelvishaasjes (elk 180g)1 kg mosselen1 sjalot2 takjes tijm1 takje rozemarijn4 preiwitten4 wortelen200 ml room300 ml visfond200 ml droge, witte wijnboterpeperzout1. Spoel de prei, schil de wortelen. Snij ze in julienne en blancheer kort in gezoute... bekijk recept »

Pittige mosselen

4 kg mosselen500 g venusschelpen2 stengels selder1 ui1 teen knoflook1 chilipeper2 el peterselie (gesnipperd)100 ml witte wijnolijfoliepeperzout1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel en snipper de chilipeper (zonder zaadjes). Spoel de selder en... bekijk recept »

Pasta met mosselen

400 g linguine500 g kleine mosselen4 tomaten2 tenen knoflook (gepeld)100 ml droge, witte wijn100 ml extra vierge olijfolie2 el pijnboompitten1 bosje verse basilicum2 el geraspte parmezaanpeperzout1. Pureer met de staafmixer een handvol basilicumblaad... bekijk recept »

Stoofpotje van steenbolk met mosselen

500 g steenbolkfilet16 mosselen100 g garnalen (gepeld)1 courgette2 wortelen2 stengels selder1 sjalot2 el gehakt peterselie200 ml visbouillon200 ml droge, witte wijn200 ml roompeperzoutcayennepeper1. Maak de groenten schoon. Snij de courgette, de wort... bekijk recept »

Gefrituurde mosselen met kruidenslaatje

1 kg mosselen (jumbo)1 uibloem1 eipankobosje tuinkruiden (gemengde, verse)limoenschil (geraspt, van 1 limoen)125 ml volle yoghurt (natuur)1 teen knoflookverse munt (eventueel, gesnipperd)olijfoliefrituuroliepeperzout1. Snipper de ui en stoof 'm glazi... bekijk recept »

Mosselen met chorizo

4 kg mosselen150 g chorizo (pikant)1 ui1 teen knoflook150 ml droge, witte wijn4 takjes bladpeterselie2 el olijfoliepeperzout1. Maak de mosselen schoon. Snij de chorizo in blokjes. 2. Pel en hak de ui en de knoflook. Fruit ze samen met de chorizo in e... bekijk recept »

Pagina 100 van 100