Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Risotto met mosselen en garnalen

1 garnaal, hollandse (100 gram) 3 eetlepel(s) kaas, parmezaanse, geraspte 1 mossel, gekookte (150 gram) 2 eetlepel(s) olijfolie 1 eetlepel(s) peterselie, verse,gehakte 1 risottorijst (200 gram) 1 saffraan 1 ui 250 ml visbouillon 200 ml wijn, witte -... bekijk recept »

Jambalaya met kip en mosselen

4 kipfilets 1 rookworst 50 gm gekookte ham 1 kg kleine mosselen 2 small uien 1 gele paprika 1 groene paprika 100 gm doperwtjes (diepvries) 200 gm rijst 1 olijfolie 1 peper uit de molen 1 zout Bereidingswijze:Prik de rookworst in met een vork, Leg ze ... bekijk recept »

Kreeftesaus met mosselen en garnalen

5 ansjovisfilets 1 sjalotje 1 pakje kreeftensaus (les sauces, knorr) 3 el tomatenketchup 1 1/2 dl koffieroom 150 g gekookte mosselen 100 g garnalen cayennepeper 10 sprietjes bieslook In zeef boven kom ansjovis laten uitlekken. Sjalotje pellen en fij... bekijk recept »

Risotto met mosselen en garnalen

1 garnaal, hollandse (100 gram) 3 eetlepel(s) kaas, parmezaanse, geraspte 1 mossel, gekookte (150 gram) 2 eetlepel(s) olijfolie 1 eetlepel(s) peterselie, verse,gehakte 1 risottorijst (200 gram) 1 saffraan 1 ui 250 ml visbouillon 200 ml wijn, witte -... bekijk recept »

Mosselen met gele rijst en kruidensaus

400 gm snelkookrijst 1 eetlepel(s) koenjit 2 zakken mosselen 1 prei 1/2 winterwortel 1 takjes peterselie. ----VOOR DE SAUS---- 1 1/2 deciliter mayonaise 3 eetlepel(s) koffieroom 1 teentje knoflook 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie. Kook de rijst ... bekijk recept »

Mosselen

2 kg mosselen 0,2 kg soepgroenten 2 dl witte wijn 1 tl tijm 1 teentje knoflook 1 uiDoe de soepgroente in een pan. Snipper een ui, en doe dit ook in de pan Pers een knoflookteentje erboven uit. Voeg de tijm toe Schenk de wijn er bij Leg de mosselen ... bekijk recept »

Gegratineerde mosselen met knoflookboter

1 kg mosselen 1 ui 175 g boter 2 teentjes knoflook 3 el tijm Paneermeel Laat de mosselen met de in grove stukken gesneden ui op een hevig vuur openkoken Haal ze uit hun schelpen en bewaar de onderste schelpen die je verdeelt over 4 ovenvaste schotel... bekijk recept »

Gemarineerde mosselen

4 x 18 mosselen 1 sjalotje 1 ui 2 tomaten 2 el wijnazijn 4 el maïsolie Peper Open de rauwe mossel met een mosselmesje en breek de bovenste schelp af Maak de mossel los van de schelp Verdeel over de 4 borden Snipper de gepelde ui en het sjalotje... bekijk recept »

Gestoomde mosselen met venkel en zeekraal

6 kg mosselen 200 gr zeekraal 2 venkelknollen 1 bosje peterselie 2 dl droge vermout 2 el bloem 20 druppels tabasco Boter 2 laurierblaadjes Peper Maak de mosselen zorgvuldig schoon Was de zeekraal en verwijder de vezelige uiteinden Maak de venkels sc... bekijk recept »

Mosselen met kerrie en saffraan

4 kg mosselen 2 uien 1 groene selder 3 dl room 1 dopje saffraan 1 el kerriepoeder Tijm Laurier Peper Zout Laat de mosselen samen met de grof gesneden froenten, tijm, laurier en peper op een hevig vuur openkoken Zeef het kooknat en laat tot de helft ... bekijk recept »

Pagina 97 van 100