1000 recepten met mosselen
2 kg mosselen4 sjalotten0,5 kg roma-tomaten(langwerpige tomaten)olijfoliepeper van de molenaluminiumfolie- Spoel en kuis de mosselen. De sjalotten fijn snijden en de tomaten grof hakken. Meng de sjalotten en tomaten onder de mosselen en kruid met pep... bekijk recept »
2 kg verse. mosselen, 1/2 kopje. olijfolie., 2 uien, l venkelknol, l wortel, l peperoni, l teentje, knoflook 1/2 ltr.witte wijn, water, zout, peper, peterselie.- Hak de uien, snijd de venkelknol in schijven, de wortel en de peperoni in dobbelsteentje... bekijk recept »
1 kg mosselen1 wortel1 bosje selderij1 ui1/4 preigrof gemalen peper1 Zeeuws biertje of een flesje gewoon bier1. Was de mosselen door ze af te spoelen onder de koude kraan. Verwijder de mosselen die open blijven staan en gebruik alleen de schelpen die... bekijk recept »
12 mosselen2 zeebarbelen (filets)1 zeebaarsfilet4 langoustines12 venusschelpen2 tenen knoflook1 venkel400 g tomatenblokjes1 chilipeper1 dopje saffraan200 ml mayonaise0.5 citroen200 ml droge, witte wijn2 el bladpeterselie4 takjes dillestokbroodolijfol... bekijk recept »
400 g krieltjes1 kg mosselen4 teentjes knoflook (gesnipperd)2 sjalotten (gesnipperd)1 glas witte wijn8 plakjes ontbijtspek200 g peultjes2 tomaten1 handvol rucolaolie2 el dragonazijn6 el olijfoliezwarte peperzout1. Meng de dragonazijn met 1 el mo... bekijk recept »
4 vellen pizzadeeg300 g inktvis (octopustentakels, voorgekookt)12 mosselen400 g tomatenpassata1 bolletje mozzarella1 ui (grote)2 teentjes knoflookhandvol basilicumgedroogde oreganopeperzoutolijfolie1. Verwarm de oven voor op 230°C. Snij de ui in ... bekijk recept »
400 g wijtingfilet0.5 kg mosselen1 wortel (in dobbelsteentjes)1 stengel bleekselder (in dobbelsteentjes)1 preiwit (in dobbelsteentjes)250 g champignons (in schijfjes)4 teentjes knoflook (fijngehakt)35 g tomatenpuree1 takje verse tijm1 blaadje laurier... bekijk recept »
3 schelvishaasjes1 kg mosselen8 bloemig kokende aardappelenkervel1 venkel1 vleestomaat1 dl room1 el rode wijnazijn4 el extra vierge olijfolieverse bieslook1 rode uipeperzout1. Schil de aardappelen. Snij de venkel in reepjes, de ui in ringetjes, de to... bekijk recept »
2 kg mosselen (Zeeuwse)verse bladspinazie (1,5 kg)1 bol knoflook400 g spaghetti600 g eekhoorntjesbrood2 rode ui100 g buikspek (gerookt)50 g boter (boerenboter)1 bosje bladpeterselie100 g parmezaan (geschaafd)1. Leg de knoflook in de gloeiende houtsko... bekijk recept »
2 kg mosselen (Zeeuwse)tuinkruiden (Verse. bv. basilicum, koriander, salie, rozemarijn…)200 g gezouten boter (boerenboter)4 sjalotten1 bosje dragon1 citroen (ingemaakt)2 teentjes knoflook1 tomaat1 dl Noilly Pratzeezoutpiment d'Espelette1. Maak op de ... bekijk recept »