Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Mosselen met paprikas

2 kg mosselen 1 groene, gele en rode paprika Olijfolie Salie Tijm Peper Laat de mosselen op een hevig vuur openkoken Was de paprika's eb droog ze goed af, verwijder de steeltjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes Bak de paprikablokjes al... bekijk recept »

Mosselen met trappist

4 kg mosselen 1 wortel 1 stengel witte selder 1 kleine prei 1 ui 1 donkere trappist 2 dl room Boter Tijm Laurier Zout Peper Laat de mosselen met de trappist en de kruiden op een hevig vuur openkoken Fruit ondertussen de gesnipperde groenten in wat b... bekijk recept »

Mosselen met tuinkruiden

4 kg Mosselen 3 uien 2 el van volgende kruiden peterselie, bieslook, kervel, waterkers, tuinkers, basilicum en kruizemunt 1 kl paprikapoeder 3 dl room 1 dl sherry Boter Zout Peper Snijd de uien in ringen en fruit ze in boter Leg er de mosselen op en... bekijk recept »

Mosselen met venkel

2 kg mosselen 2 venkels 2 el Pernod 3 dl room 1 tomaat Olijfolie Zout Peper Kook de venkel in gezouten water Laat uitlekken en afkoelen Laat de mosselen op een hevig vuur openkoken en haal ze uit hun schelpen Zeef het kookvocht Verwarm de mosselen e... bekijk recept »

Mosselen met witlof en tomaat

4 kg mosselen 2 dl droge witte wijn 1 dl madeira 3 tomaten 2 stronkjes witlof Tijm Zout Peper Snijd de tomaten in blokjes en snipper het witlof op enkele blaadjes na (voor de garnituur) Laat de mosselen met de witte wijn, de madeira, de kruiden en d... bekijk recept »

Artisjokbodems met mosselen uit Yerseke

4 artisjokken Het sap van 1 citroen 1 kopje azijn 2 eetlepels bloem Zout 2 tomaten 1 prei 1 kg mosselen 1 grote ui Boter 2 dl witte wijn Het groen van 1 tak selderij Peper Tijm Laurier 2 dl room Enkele saffraandraadjes 120 gr gepelde garnalen Enkele ... bekijk recept »

mosselen uit de vendée

1 kilo mosselen 125 gr gerookte spekblokjes 1 middelgroot ui 1 pakje room culinair Was de mosselen goed en laat ze uitlekken. Bak in een wok de spekblokjes uit en voeg als de blokjes bruin zijn de gesnipperde ui toe. Voeg nu op een hoog vuur de mosse... bekijk recept »

Mosselen In Hete Saus

2 kg verse mosselen 300 gr soepgroente 1 ui 20 gr roomboter 2 teentjes knoflook 500 gr tomaten 1/4 liter droge witte wijn 1 kopje gekruid tomatensap peper uit de molen suiker zout Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen open staan. S... bekijk recept »

Mosselen In Hete Saus

2 kg verse mosselen 300 gr soepgroente 1 ui 20 gr roomboter 2 teentjes knoflook 500 gr tomaten 1/4 liter droge witte wijn 1 kopje gekruid tomatensap peper uit de molen suiker zout Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen open staan. S... bekijk recept »

Macaroni met Scampi en Mosselen

250 gram macaroni 12 scampi 1 kilo mosselen 1 stukje bleekselderij 4 sjalotjes 1/2 dl tomatenketchup 2 dl droge witte wijn paprikapoeder 1 borrelglas cognac 70 gram boter 2 dl slagroom tijm peterselie zout peper cayennepeper 150 gram ch... bekijk recept »

Pagina 98 van 100