1000 recepten met mosselen
2 kg mosselen 2 sjalotten 50 g boter 30 g peterselie 1 takje tijm 1 laurierblaadje 20 ml droge witte wijn 1 el wittewijnazijn1. Mosselen onder stromend water wassen. Openstaande mosselen op rand van aanrecht tikken, als ze niet sluiten,... bekijk recept »
1 bosje dille 10 cl droge witte wijn 1 snuifje fijne kristalsuiker fleur de sel, zwarte peper van de molen 4 teentjes knoflook 2 kg mosselen (jumbo’s) 2 eetlepels olijfolie 4 verse, goed rijpe tomaten1. Pel de teentjes knoflook en blancheer ze 5 min.... bekijk recept »
1 zak panklare mosselen (2 kilo) 2 teentjes knoflook (gepeld) 50 g kruidenboter 1 zak panklare prei (300 g) 1/2 flesje witbier (a 300 ml) 1 stokbrood ((bruin), in plakjes)1. Mosselen onder stromend water afspoelen, ... bekijk recept »
1 bak verse mosselen (2 kg) 1 ui 1 teentje knoflook 1 zakje verse bieslook (25 g) 1 zakje verse peterselie (30 g) 1 zakje verse kervel (15 g) 1 eetlepel boter 1 visbouillontablet 2½ dl droge witte wijn 1 bek... bekijk recept »
2 sjalotjes 1 ui 2 teentjes knoflook 1 prei 4 takjes selderij 4 takjes peterselie 2 tomaten 1 kilo mosselen 3 eetlepels olijfolie 4 kabeljauwhaasjes (` ca. 150 g) zout en versgemalen peper 20 g boter 5 peperkorrels 2 dl... bekijk recept »
4 eetlepels olijfolie 2 uien (in halve ringen) 100 g chorizo (in blokjes) 1 eetlepel milde paprikapoeder 1 blik tomatenblokjes ((400 g), uitgelekt) 2 kg panklare mosselen 1 dikke plak ham ((100 g), in blokjes) 2 eetl... bekijk recept »
1 el olijfolie 75 g coppa di Parma (in stukjes) 2 teentjes knoflook (geperst) 150 g prei (in dunne ringen) 1 kg verse panklare mosselen 100 ml witte vermout 200 ml geslagen room (23% vet) 300 g zwarte tagliatelle&nbs... bekijk recept »
2 kg panklare mosselen 125 ml crème fraîche 3 bosuitjes (in ringetjes) 1 voorgebakken boulogne stokbrood 3 eetlepels mayonaise 1 teentje knoflook (geperst) 1 bakje wortels (150 g)1. Oven voorverwarmen op 225 °C. Mosselen wa... bekijk recept »
4 kg mosselen (bak à 2 kg) 400 g tomatenblokjes (blik) 100 ml rode wijn 2 tenen knoflook 3 el olijfolie 400 g Italiaanse roerbakmix (zak) 15 g verse basilicum (zakje) 1 bruin stokbrood1. Spoel de mosselen onder koud ... bekijk recept »
2 kg mosselen 250 g cherrytomaten 125 g magere spekreepjes 2 tenen knoflook (fijngehakt) 3 eetlepels Italiaanse kruidenmix (fijngehakt (vers of diepvries)) 100 ml droge witte wijn1. Was de mosselen grondig. Gooi kapotte exemplaren... bekijk recept »