Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Italiaanse Mosselen

-2 kg mosselen -1/4 l water en 1/4 l witte wijn -1 flinke ui grof gesnipperd -1 laurierblaadje -2 kruidnagels -zout en peper VERDER: -350 g tomatenblokjes -2 uitjes (fijn gesnipperd) -2 tenen knoflook (uit de knijper) -1/8 l slagroom -sap 1 citroen -... bekijk recept »

Mosselen Op BBQ

2 kg rauwe mosselenolijfboter2 a 3 uien1 teentje geperste look1 eetepel curry1 eetlepel kurkumma1 stukje gember (5cm)2 glazen witte wijn1 appelroomsausbinder 4 takjes citroentijm 4 takjes citroenmelisse 4 groen stengels van pijp-ajuin ? Smelt de olij... bekijk recept »

Mosselen Met Pastis

2 kg mosselen - 5 fijgesnipperde sjalotjes - 2 eetlepels verse peterseliefijngehakt - 15 cl. pastis - 2 dl. room - 2 eierdooierslosgeklopt - boter - enkele takjes venkelgroen - peper en zout. Doe de mosslen met het water van hun laatste badje in een ... bekijk recept »

Broodje gevuld met warme mosselen

150 gram gekookte mosselen 2 bosuitjes 25 g boter ½ eetlepel Zaanse mosterd ½ eetlepel fijngehakte dragon citroensap 2 harde bruine broodjes zout en versgemalen peperSnijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Smelt de boter in een pan en roer de mosterd ... bekijk recept »

Gegratineerde mosselen met Thaise kruidenboter

300 gram gekookte mosselen 4 lente-uitjes 1 klein vers rood pepertje 2 teentjes knoflook 2 eetlepels (olijf)olie 1 eetlepel limoen- of citroensap 2 eetlepels fijngehakte koriander 100 gram zachte boter 50 gram paneermeel zoutHak de lente-uitjes, het ... bekijk recept »

Zuurkoolschotel Met Ananas En Mosselen

2 pakken wijnzuurkool2 kg aardappelen 3 ons rozijnenpond rundergehaktgehaktkruiden van silvo1 pot zure mosselen blik annanas op eigen sapscheut witten wijn Zet de aardappels op met wat zout naar smaak en laat koken tot ze gaar zijn,doe een scheut wij... bekijk recept »

Paëlla met kabeljauw, gamba's en mosselen

250 gram kabeljauwfilet 500 gram schoongemaakte mosselen 6 gamba's 1 rode paprika 3 eetlepels olijfolie 1 pak Paëlla (Knorr) 100 gram zwarte olijven zonder pit 3 partjes citroenSpoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd d... bekijk recept »

Risotto met mosselen en garnalen

500 gram schoongemaakte mosselen 200 gram Hollandse garnalen 1 kleine ui 1¼ liter visbouillon (van tablet) 15 gram boter 2 eetlepels olijfolie 400 gram risottorijst peper 1 potje (100 gram) pestoHak de ui zeer fijn. Breng de bouillon tegen de kook aa... bekijk recept »

Roerbak van garnalen en mosselen met gele rijst

150 g grote garnalen of tijgergarnalen, gepeld 200 g gekookte mosselen 200 g peultjes of sugarsnaps 150 g (basmati) rijst 1 theelepel kurkuma (koenjit) 2 eetlepels roerbakolie ½ komkommer met schil, in blokjes 2 bosuitjes, in schuine stukjes van 3 cm... bekijk recept »

Roergebakken mosselen met gedroogde tomaat

2 kilo verse mosselen 1 prei 30 gram bladselderij 4 teentjes knoflook 8 gedroogde tomaten op olie + 6 eetlepels van die olie ½ dl droge witte wijn zout en peperWas de mosselen. Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn. Snijd de gedroogde toma... bekijk recept »

Pagina 71 van 100