Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Salade met gebakken mosselen

300 gram gekookte mosselen 300 gram jonge boswortels halve komkommer 75 gram veldsla 1 ½ eetlepel citroensap 1 dl olijfolie 2 theelepels (Dijon)mosterd 4 eetlepels bloem 1 eetlepel chilipoeder halve eetlepel oregano zout en versgemalen zwarte peperMa... bekijk recept »

Tagliatelle met mosselen, basilicum en pijnboompitten

300 gram gekookte mosselen 350 gram tagliatelle 30 gram pijnboompitten 1 ui 50 gram magere ontbijtspekblokjes 2 dl crème fraîche of Room Fris ½ visbouillontablet 2 theelepels worcestersaus 50 gram geraspte belegen kaas 2 eetlepels fijngeknipte basili... bekijk recept »

Tagliatelle met tonijn en mosselen

2 blikjes tonijn op olie (à 185 gram) 3 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 1 rode ui (dunne ringen) 150 gram gekookte mosselen 100 gram zwarte olijven zonder pit (plakjes) 400 gram tomatenblokjes op sap 400 gram groene tagliatelle 2... bekijk recept »

Vissoep met mosselen

4 eetlepels olie 1 ui, fijngehakt 2 teentjes knoflook, geperst 375 ml witte wijn 1 kg mosselen, schoongemaakt 1 prei, in ringen 1 wortel, in stukjes 1 venkelknol, in reepjes 1 pot pastasaus di Mare 425 gram 1 1/2 liter visbouillon 2 laurierbladeren 4... bekijk recept »

Mosselen Uit De Oven

1 kg mosselen1 ui2 el olie1/8 ltr droge witte wijn ( misschien nog &primen ingevroren restant)200 gr ontvelde tomatenzoutversgemealen peper2 teentje knoflook3 el fijngehakte peterselie4 el broodkruim75 gr vers geraspte parmezaanse kaasmespunt cayenne... bekijk recept »

Mosselen Met Selderijsla

200 gram gekookte mosselen zonder schaal 100 gram geraspte knolselderij 1 eetlepel mosterd 1 eetlepel geklopte slagroom peper zout 1 eetlepel kruidenazijn toost boter. Verdeel de mosselen over vier bordjes. Vermeng de mosterd met de room en d... bekijk recept »

Mosselen Groenendaal

2 uien gesnipperd1 spaanse peper fijngehakt1 prei in ringenselderiezout1 winterwortel in dunne plakjesolijfolie1 kopje witte wijnzout en versgemalen peper. Doe de prei, sp.peper, wortel en selderiezout in ′n mosselpan. Giet hier 2 el olijfolie ... bekijk recept »

Gebakken Mosselen Met Kervelsaus

1 citroen, 1 bakje verse kervel, ? bekertje zure room, zoutpeper, 150 gr. gekookte mosselen, 4 eetlepels gekruid paneermeel, 2 eetlepels olie. Verdeel de rest van de kervel over 2 bordjes. Wentel de mosselen door het paneermeel. Verhit de olie in een... bekijk recept »

Mosselen Met Witte Wijn

- 4 kilo mosselen - 2,5 dl droge witte wijn - 1 preitje - 1 ui - 6 takjes peterselie - 4 takjes selderie - 0,5 winterwortel - (eventueel mosselkruiden van de visboer) Snijd het wit van de prei in ringen. En snijd de ui en de wortel in stukjes.... bekijk recept »

Mosselen Met MosterdSaus

1 kg mosselen 75 gram soepgroente 25 ml magere yoghurt 2 sprietjes bieslook half takje peterselie half takje selderij half el slasaus kwart el mosterd azijn peperzout Doe de soepgroente en de kruiden in een pan en schep de mosselen er op. La... bekijk recept »

Pagina 72 van 100