1000 recepten met mosselen
1 zak mosselen van ca 2 kilo1/2 bosje selderie1 prei2 sjalotten1 dl droge witte wijn30 gr. boter/margarine40 gr. bloempeper/zoutverse muskaatnoot1 ei (alleen de dooier)50 gr. oude kaaszoals Old Amsterdam2 el. paneermeel. Smelt de boter/margarine, voe... bekijk recept »
1 kilo mosselen paar takjes peterselie en selderij 1 ui 1 prei stukje wortel scheutje witte wijn peper en zout 50 gram boter 1 teentje knoflook paar drupjes citroensap snufje tijm wat cayennepeper. Was de mosselen, verwijder open exemplaren en verwij... bekijk recept »
2 ons gekookte mosselen 1 ons geraspte pittig belegen of oude kaas (heb je in zakjes) boter nootmuskaat mosselbord of groot plat bord dat in de oven kan Wrijf het bord in met een beetje boter (om aanbakken te voorkomen). Leg de mosselen er zo op dat ... bekijk recept »
250 gr courgettes 1 ui 1 eetlepel olie zout peper 2 eieren 2 eetlepels room 1 dozijn gekookte mosselen De courgettes wassen en in dunne plakjes snijden, de ui pellen en hakken. De olie 2 minuten opwarmen in de oven, dan de gehakte ui toevoegen en 3 m... bekijk recept »
1 kg. mosselen per persoonboter2 stengels bleekselderij1 preldragonpeterselie1 dl licht biergrofgemalen peper Was de mosselen onder de stromende kraan en verwijder schelpen die te zwaar zijn (zandmosselen) of zich bij aanraking niet meer sluiten. Sni... bekijk recept »
4 kilogram mosselen2 deciliter droge witte wijn1 wortel1 rode ui? bosje selderij1 prei10 jeneverbessen, boterlaurierzoutpeper. Snipper de schoongemaakte groenten fijn. Fruit ze met de geplette jeneverbessen in wat boter. Voeg er de mosselen bij en de... bekijk recept »
800-1000 gram gekookte mosselen - 5 eetl. olijfolie - 2 middelgrote uiengesnipperd - 2 teentjes knoflookragfijn gehakt - droog kruim van 3-4 sneetjes witbrood - 2 eetl. fijngehakte peterselie - 2 eetl. fijngesneden bieslook - 4-6 grote tomatenontv... bekijk recept »
4 kg verse mosselen - 1 grote uigrof gesnipperd - 1 groot kruidenboeket (t.w.: 8 takjes bladpeterselie - 2 takjes bladselderij - 4 takjes dille - 1 klein laurierblad - 3 dl droge witte wijnzoals Pinot Blanc (Elzas) 2 dl mayonaisebij voorkeur zel... bekijk recept »
4 kg mosselen1 wortel1 stengel witte selder1 kleine prei1 donkerbruine Trappist2 dl roombotertijmlaurierzoutpeper Laat de mosselen met de Trappist en de kruiden naar smaak op een hevig vuur opkoken (5 a 6′). Snipper intussen de groenten. Fruit ... bekijk recept »
4 kg mosselen 1 ui 1 winterwortel 1 teentje knoflook 1 prei 1 venkelknol selderijblad 3 takjes tijm wat peperkorrels 2 dl droge witte wijn 1 stokbrood Voor de olijvenboter: 50 g zachte boter 25 g fijngehakte zwarte olijven Voor de tomat... bekijk recept »