1000 recepten met mosselen
500 gr spiraaltjespastabij voorkeur in verschillende kleuren 500 gr gekookte mosselen (zonder schelpen gewogen) 500 gr prei sap van 1 citroen 2 eetlepels mosterd zout en versgemalen peper 1,5 dl olijfolie (extra vergine) Kook de pasta volgens d... bekijk recept »
1 kg verse mosselen 1/4 liter water 60 gr sjalotjes 150 gr Franse kaas met fijne kruiden (vetgehalte 70%) 1 el fijngesneden basilicum 2 el slagroom 200 stevige tomaten 4 el witbroodkruimels van brood dat 2 dagen oud is. Kook de mosselen in licht gezo... bekijk recept »
2 kg verse mosselen in de schelp 2 dunne preien 3 stelen bleekselderij 150 g worteltjes ? bosje peterselie witte peper (uit de molen) 1 dl droge witte wijn 2 bekertjes zure room 1 eetlepel Dijonmosterd zout 3 eetlepels dille (vers of diep vries) 2 ee... bekijk recept »
3 kg verse mosselen 2 uien 2 kruidnagels 2 laurierbladeren de schil van 1 citroen 150 gr creme fraiche 2 eierdooiers 1 bosje dille peper uit de molen Schil de uien en steek de kruidnagels erin. Breng de uien met de laurierbladeren, het citroensap en ... bekijk recept »
3 kg verse mosselen 400 gr room 1 el grofgehakte verse of ingelegde groene peperkorrels 1 el Madras currypoeder 125 gr uien 40 gr roomboter 1/4 liter droge witte wijn Doe de room en de peperkorrels in een steelpannetje en laat het geheel wat inkoken... bekijk recept »
2 wortels 500 gr. mossel 50 gr. boter 50 gr. Parmezaanse kaas 100 gr. roomkaas met kruiden 4 el. witte wijn 1 prei De mosselen enkele keren goed onder koud stromend water afspoelen. Geopende exemplaren weggooien. De prei en de worteltjes schoonma... bekijk recept »
3 kg verse mosselen 1 grote portie soepgroente 2 uien 20 gr boter 1 teentje knoflook 1 fles tomatenketchup (ca 340 gr) 1 liter witte wijn zout 1 snufje suiker versgemalen peper Snijd de soepgroente en de uien fijn en fruit ze in de boter in een grot... bekijk recept »
1 kleine ciabatta 2 eetl. gekruide tomatensaus uit pot of blik 2 eetl. olijfolie 1 bosuitjes 1 teentje knoflook 150 g gekookte mosselen zout versgemalen peper Bereidingswijze Snijd het broodje horizontaal doormidden en bestrijk de helften met de tom... bekijk recept »
5 kilo mosselenbosje selderij2 uienflesje biertheelepeltje sambal.Voor de saus: potje mayonaise4 kleingehakte augurkenklein fijngehakt uitje2 eetlepels kervel1 eetlepel basterdsuiker,snufje zout en 2 eetlepels sherry of cognacalles mengen. Hulpmiddel... bekijk recept »
40 mosselen 5 el olijfolie 2 teentjes knoflook 1 sjalotje 3 blaadjes basilicum 1 kleine tomaat 1/2 groene paprika sap van 2 limoenen peper van de molen 1 pak grof keukenzout Pel en ontpit de tomaat en snijd ze in kleine blokjes.Ontdoe de groene papri... bekijk recept »