1000 recepten met mosselen
500 gram gekookte mosselen (zee)zout 2 1/2 eetl. (arachide)olie 4 eetl. droog kruim van witbrood 1 1/2 eetl. fijngehakte peterselie 1 1/2 eetl. fijngesneden bieslook Voorts: 1 1/2 eetl. (arachide)olie 400 gram uiengrof gesnipperd 2 - 4 teentjes knof... bekijk recept »
300 gram gekookte mosselen 1 dl visfonduit potje 1 dl (kook)room 2 bosuitjesmet veel groenfijn gesnipperd 1 teentje knoflookragfijn gehakt of uitgeperst zout witte peper uit de molen enkele druppels limoen- of citroensap 30 - 50 gram geraspte jong/be... bekijk recept »
2 kg mosselen 2 uien ? kg champignons 1 groene selder ? l room i dl droge witte wijn boter 2 eetlepels peterselie tijm laurier zout peper Doe de mosselen in een grote kookpan met de stukken ui en selder. Kruid met peper, tijm en laurier en... bekijk recept »
2 kg mosselen2 uien (halve ringen)2 stangen prei (in ringetjes)1 grote winterwortel (in halve plakjes)50 gr roomboterzakje mosselkruiden (silvo)4 dl droge witte wijn (bv Riesling of Pinot Blanc),half visbouillonblokje2 el peterselie (fijngehakt)stokb... bekijk recept »
400 g noedels 2 kg mosselen 1 ui 1 kleine groene selder 1 rode paprika 1/2 dl olijfolie zout peper. Kook de mosselen met de versnipperde ui en selder en met flink wat peper. Haal ze uit de schelp. Hou ze warm in hun kookvocht. Kook ondertussen de noe... bekijk recept »
1kg mosselen 4 dunne plakjes proscciutto ham (of ardeense ham) 3 teentjes knoflook 40 gr. geraspte parmezaanse kaas 40 gr. geraspte cheddarkaas 1 ui olie Stoof de ui glazig in een eetlepel olie. Voeg de ham en de knoflook toe en laat 5 minuutjes bakk... bekijk recept »
1 kg mosselen 2 uien 4 wortelen 2 stengels bleekselderij 2 preiwitten 10 dl visfumet 2 dl wijn (wit/droog) 1.25 dl room 75 g boter (bakboter) 35 g bloem (tarwebloem) 20 g kervel 2 doosjes saffraanpoeder peper zout De mosselen openkoken in de witte wi... bekijk recept »
12 jakobsschelpen 750 gram groene asperges 500 gram mosselen 100 gram cantharellen Voor de saus: 2 a 3 sjalotten 2 dl witte wijnazijn 2 dl droge witte wijn 200 gr roomboter Bereidingswijze Kook de mosselen op traditionele wijze en laat ze afkoelen. K... bekijk recept »
2 kg mosselen2 teentjes knoflookwitte wijn1 laurierblad 1 prei1 eetl. tomatenpuree1 ui1 eetl. peterselieeen paar takjes selderijpeperzout Doe de mosselen er als laatste bij en laat ze met het deksel op de pan opkomen.Even omschudden.Deksel oplichte... bekijk recept »
3 kilogram verse mosselen1 bosje selderie2 uien3 eetlepels olie,? liter melk125 gram gerookt spek4 eetlepel zure room1 bosje peterseliepaprikapoederpeperzout. Was de selderie en hak ze fijn. Snipper de uien. Breng de helft van de selderie en de helft... bekijk recept »