Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Mosselen A L'Escargot

Ca. 32 gekookte mosselen (met schelp) ? 2 tenen knoflook ? 10 gram sjalot of ui ? 0,5 bosje peterselie ? 1 tl citroensap ? 1 tl tijm ? mp cayennepeper of scherpe paprika ? boter. Laat de (room)boter op kamertemperatuur komen en verwarm de oven... bekijk recept »

Ragout Van Mosselen Met Tomaten

1 kilo rijpe(Italiaanse)tomaten 300 gram gekookte mosselen 45 gram boter 1 middelgrote uiragfijn gesnipperd 1 teentje knoflookragfijn gehakt of uit geperst 40 gram bloemgezeefd 3/4 theelepel scherpe kerriepoeder(Edelsusz) 1 tablet voor vis-of groente... bekijk recept »

Mosselen Gebakken

2 kg mosselen verse mosselgroenten verse knoflook scheutje olie Neem de gekookte mosselen en doe deze in een anti aanbakpan waarin al een scheutje olie en verse knoflook in is aangemaakt, voeg hieraan de schoongemaakte mosselen en bak deze even door... bekijk recept »

Gefrituurde Mosselen Met Walnotensaus

1 teentje knoflook 100 g walnoten 2 eetlepels olijfolie (extra vierge) 1 à 2 eetlepels citroensap zout 3 takjes peterselie 30 gekookte mosselen (bakje a ca. 135 g) 120 g bloem 1 ei (M) olie om te frituren Knoflook pellen en halveren. ... bekijk recept »

Thaise Mosselen

1 el zonnebloemolie6 teentje knoflook grof gehakt2 spaanse pepers zonder zaadjes in dunne ringen8 lente-uitjes in ringen4 dl kokosmelk3 el lichte sojasausgeraspte schil en sap van 2 limoenen1 tl basterdsuiker2 kg mosselenhandje gehakte koriander. Ver... bekijk recept »

Mosselen Met Kruidenboter

4 dozijn mosselen2 uien1 teentje knoflook100 gr boter1 soeplepel fijngehakte groene kruiden=peterseliekervel,dragon-peper en zout Bereidingswijze Maak de mosselen schoon en was ze verschillende malen in vers water. Breng de mosselen in een pan op een... bekijk recept »

Pikante Mosselen

4 kg. schoongemaakte mosselen 2 1/2 dl. droge witte wijn 1 kleine prei in ringen 1 kleine ui in stukken 6 takjes peterselie 4 takjes slderij 1 courgette a 200 gr. 1 middelgrote ui 1/2 rode paprika zonder zaadlijsten 1 rode Spaanse peper zonder zaadl... bekijk recept »

Exotische Mosselen

1 eetlepel olie 1 à 2 theelepels kerriepoeder 2 fijngesneden uien 4 fijngesneden stengels bleekselderij 3 eetlepels gehakte gezouten blanke amandelen 1 blik mangostukjes met vocht 3 eetlepels mangochutney witte wijn zoutpeper 2 kilo mosselen 2 ... bekijk recept »

Kabeljauw Met Mosselen

4 stukken kabeljauw naar smaak peper & zout & wortel & courgette & knolselderij & boter & citroensap 200 gram mosselen (gekookt) 1 deciliter witte wijn 2 deciliter visfumet 6 streng witlof 0,5 deciliter azijn 2 stuks sjalotjes (fijn gehakt) 2... bekijk recept »

Scholfilet Omringt Door Zeeuwse Mosselen In Romige Saffraans

Benodigdheden (10 personen) 5 schollen in filet 120 g. Boter 3 kg. mosselen 4 dl. Droge witte wijn 5 dl. Room 1 koffielepel saffraan 3 sjalotten 3 sinaasappelen. Afwerking Schik de visfilets in het midden van een groot voorverwarmd bord en giet de s... bekijk recept »

Pagina 78 van 100