Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Mosselen Met Paprika

1 kilo grote mosselen 2 el olijfolie 2 kleine uien 1 kleine rode paprika 1 kleine groene paprika 1 kleine gele paprika 1 kleine rode peper 2 el peterselie zout en peper Ui, paprika′s, peterselie en peper fijnsnijden. Olie verhitten en u... bekijk recept »

Gebakken Mosselen Met Spek

2,5 KG. MOSSELEN BLOEM PEPER UI 200 GR. ONTBIJTSPEK 100 GR. BOTER TOMATENKETCHUP PAPRIKAPOEDER FIJNGEKNIPTE PETERSELIE LAAT DE GEKOOKTE MOSSELEN AFKOELEN EN NEEM ZE UIT DE SCHELPEN. BESTROOI ZE MET VERSGEMALEN PEPER EN BLOEM. SNIJ DE UI EN HET SPEK K... bekijk recept »

Mosselen Op Toost

2 kleine uien2 teentje knoflook8 plakjes ontbijtspek2 el olijfolie300 gram gekookte mosselen4 el gekruide tomatensaus uit een pot4 sneetjes wit brood. Verhit de olie in een koekepan en laat de gesnipperde ingredienten fruiten tot de ui begint te kleu... bekijk recept »

Mosselen!!

Ongeveer 2 kg mosselen per persoon. Per 2 kilo...1 ui1 winterwortel2 knoflook tenen,2 stukken bleekselderij of bladselderij,1dl witte wijn (pinot blanc is het lekkerst hierbij. Zet de mosselpan op het vuur en stoof de groenten een aantal minuten in w... bekijk recept »

Biersoep Met Mosselen

2 kilogram mosselen2 middelgrote uien1 stengel bleekselderij100 gr boter? liter blond bier, 50 gram kervel1 eetlepel bloempeperzouteventueel 2 eidooiers en 100 gram slagroom. Hak de uien en de selderij zeer fijn. Doe de helft van de boter in een pan ... bekijk recept »

Gekruide Mosselen In Bakpapier

2 limoenen2 eetlepels fijngesneden gemberwortel2 limoenblaadjes (djeroek poeroettoko)op gerold en ragfijn gesnedenhet zachte binnenste van gedeelte uit 1 stengel citroengras (sereh)fijngesneden 3 eetlepels korianderblaadjes3 teentjes knoflook in plak... bekijk recept »

Mosselen In Romige Mosterdsaus

4 kilo mosselen 1 prei 2 uien 2 stengels bleekselderij 30 gr boter 2 laurierblaadjes 2 takjes tijm zout en peper 1/4 l. droge witte wijn 2 el. mosterd 2 dl creme fraiche 1 el. maizena 1 citroen. Boter in de mosselpan verwarmen en hierin de groente ... bekijk recept »

Mosselen Klassiek

2 kg mosselen 1 grote ui 1 prei 1 stengel bleekselderij 1 winterwortel 1 venkel 5 dl droge witte wijn 1 blaadje laurier peper en zout Bereidingstijd: ca. 20 min. Snijd alle groenten in stukjes. Was de hele mosselen in water en haal de kapotte eruit.... bekijk recept »

Mosselen Klassiek

2 kg mosselen 1 grote ui 1 prei 1 stengel bleekselderij 1 winterwortel 1 venkel 5 dl droge witte wijn 1 blaadje laurier peper en zout Bereidingstijd: ca. 20 min. Snijd alle groenten in stukjes. Was de hele mosselen in water en haal de kapotte eruit.... bekijk recept »

Mosselen, Pittige

Uiknoflookrode peper4 rijpe vleestomaten1 limoen4 kg. mosselenolie, 1 dl. witte wijnflink wat gesneden basillicumblad en peper en zout. Olie in mosselpan verhitten en ui, knoflook en pepertje fruiten. Wijn, tomaatstukjes, mosselen en peper en zout to... bekijk recept »

Pagina 93 van 100