266 recepten met oesters
50 g fijngehakte worteltjes50 g fijngehakte bacon1 1/2 eetlepel fijngehakte bladselderij100 g mozzarella12 grote oesters. Lepel in elke oester een beetje van het groentemengsel en verdeel er de kaas over. Laat de oesters onder de voorverwarmde grillc... bekijk recept »
Voorbereidingstijd: 50 minuten 600 gr dunne asperges zout 1 theelepel suiker 1 blikje rode zalm 5 sprietjes bieslook 1 theelepel chilipoeder 25 gr boter of margarine 25 gr bloem 1/8 liter (koffie)room 100 gr belegen geraspte kaas peper en nootmuskaat... bekijk recept »
12 oesters sap van ? sinaasappel zout en peper bloem olijfolie Sinaasappelschil ter garnering (facultatief) In pan olie verhitten. Oesters op schuimspaan leggen en in olie laten glijden. In circa ? minuut goudbruin bakken, halverwege keren. Meng oes... bekijk recept »
16 verse oesters? diciliter witte wijn1 teentje fijngesnedeb knoflook16 zalmsnippers50 gram gorgonzola Kook de oesters ongeveer 10 minuten in wat water met de witte wijn. Verwarm de oven voor (180? C). Maak de oesters open en leg ze in een schelphelf... bekijk recept »
1 citroen 75 g boter 4 sneetjes bruinbrood ijsblokjes 12 oesters versgemalen peper Citroen wassen en in 6 partjes snijden. Van boter met behulp van theelepel boterkrullen of bolletjes maken. Op schaaltje leggen. Korstjes van brood verwijderen. In b... bekijk recept »
1 stronk selder 24 diepe of platte oesters 12 schijfjes verse zalm 1 sjalotje 120 gm boter 200 ml champagne 8 schijfjes truffel of 1 eetlepel tr; uffelpuree Bereiding: Haal de oesters uit de schelp en spaar het sap. Wikkel de oesters in zalmlintjes. ... bekijk recept »
1 citroen 75 g boter 4 sneetjes bruinbrood ijsblokjes 12 oesters versgemalen peper Citroen wassen en in 6 partjes snijden. Van boter met behulp van theelepel boterkrullen of bolletjes maken. Op schaaltje leggen. Korstjes van brood verwijderen. In b... bekijk recept »
6 stronkjes witloof 1 liter gevogeltebouillon 1 grote ui 1 soeplepel solo 1 dl room 1 kl suiker 8 oesters (creuses) peper & zout (pezo)1. Reinig het witloof en snij in fijne stukken. Pel de ui en snij fijn. Stoof de ui met het witloof aan in de so... bekijk recept »
2 oesters per persoon 1/2 rolletje kruidenboter 1 soeplepel geraspte limoenschil draai pepermolen 1 soeplepel gehakte peterselie 1. steek de oesters open2. Leg in een vuurvaste schaal op een laag grof zout of druk in een alufoliepapier- prop3. Smel... bekijk recept »
20 g sjalotten 100 g Solo 2 dl light room 2 dl witte wijn 20 g maïzena plus 450 g bladspinazie 24 oesters muskaatnoot 1. Maak de oesters open en haal ze uit hun schelp. Laat ze lichtjes garen in hun eigen vocht op een zacht vuurtje. 2. Vang het v... bekijk recept »