266 recepten met oesters
24 oesters (type "creuses") 2 kroppen sla 50g boter 1 glaasje forel- of zalmeitjes muskaatpeper en zout Maak de oesters open en leg ze in een vergiet. Was de sla en stoof ze in boter; voeg wat zout, peper en muskaatnoot toe. Snij 24 aluminiumblaadje... bekijk recept »
32 oesters nr 2 voor de garnituur : 250 g verse spinazie 100 g celeri-branche (soort zeewier) 100 g wit van prei 100 g parijse champions 15 g boter Voor de veloute 20 g maiszetmeel 20 g boter 5 cl de noilly-prat 1 soeplepel groene peper uit blik 1 me... bekijk recept »
3 komkommers enkele geplette zwarte peperkorrels het sap van 1 citroen 1 blaadje laurier 1 eetlepel suiker 2 dl volle ongezoet yoghurt 4 eetlepels limoensap peper en zout 16 diepe oesters 6 eetlepels sevrugakaviaar 5 radijzen 3 eetlepels radijsscheut... bekijk recept »
2 dozijn holle oesters 2 sjalotten 2 dl muscadetwijn 0,5 dl room 125 g boter 2 soeplepels gehakte bieslook peper en zout Open de oesters, haal ze uit hun schelp, vang het water op dat in de schelp zit en filter het. Giet het dan in een pan en z... bekijk recept »
-24 grote oesters fines de claire -20 cl champagne brut -5 eierdooiers -1 el zure room -60 g kaviaar -fijngehakte takjes dille voor de garnering -1 kg grof zeezout (voor de schotel) -zout en peper VOOR DE SABAYON: -giet het water van de oesters weer ... bekijk recept »
12 plakjes rookspek met zwoerd ontdaan en uitgerold 12 oesters in halve schelp enkele druppels tabasco snufje zout 1 citroen uitgeperst Bereidingswijze Meng het citroensap met het zout en de tabasco Haal de oesters uit de schelp en doop ze in het cit... bekijk recept »
16 tongfilets?1 l visfond?8 oesters?1 kg groene asperges?muskaatnoot?peper uit de molen en zout?Hollandaise: 2 eierdooiers?150 g boter?2 eetlepels water?1 eetlepel citroensap? Voorbereiding Open de oestersmaak ze los van de schelp. Maak de asperges ... bekijk recept »
12 oesters 4 eetl. gekookte spinazie 2 theel. oestersaus 125 ml creme fraiche Vul de diepste schelpen met een dun laagje spinazie. Besprenkel de spinazie met het mengsel van oestersaus en oestervocht. Leg de oester er bovenop en dek deze toe met crem... bekijk recept »
10 Oesters (grote zeeuwse Creuses), 20 gram gedroogde gezouten zwarte bonen (toko), 10 gram knoflook, stukje gemberwortel geschild, klein stukje rode peper, lichte sojasaus, slaolie, bosuitje klein gesneden. Voorbereiding Open de oestersliefst met ee... bekijk recept »
1 zak peultjes en worteltjes à 400 g (C1000) 3 el olijfolie traditioneel (C1000) 1 uigesnipperd 1 zak panklare prei à 250 g (C1000) 400 g kabeljauw- of zalmfilet in stukjes 1 pak Vis Dagschotelmix voor witvis (Maggi) 1 vleestomaatin... bekijk recept »