Recepten met oesters

266 recepten met oesters

Oesters

Oesters Ook wel de ‘rijkeluimossel’ genoemd. De beroemdste ‘tweekleppige’. De ‘platte Zeeuwse’ is beroemd om zijn mooie zachte vlees en romige smaak. De oester wisselt elke 3 jaar van geslacht. Vroeger dacht men dat hij een belangrijk afrodisiacum was maar tegenwoordig neemt men Viagra. De platte Zeeuwse kent maten die in nullen worden uitdrukt van 1 tot 6; nog groter heet ‘Imperiaal’. 4, 5 en 6 nullen worden het meest verkocht. Oesters worden meestal rauw gegeten en met een speciaal oestermes opengemaakt.

Gegratineerde Oesters

12 verse Zeeuwse oesters 2 tomaten 8 zout peper 1 citroen 125 ml slagroom 1 el fijngehakte basilicum (vers of diepvries van Daregal) 25 gr verse parmezaanse kaas 75 gr veldsla Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Ontvel de tomaten, verw... bekijk recept »

Gegratineerde Oesters Met Old Amsterdam

12 oesters8 beschuiten40 gr. boter/margarinepeper6 el. fijngeraspte Old Amsterdampeterselie voor de garnering. Leg de oesterschelpen op een bakplaat en schuif deze in het midden van de oven. Gratineer de schelpen in ca. 10 minuten, totdat de kaas lic... bekijk recept »

Oesters Bloody Mary

-12 oesters -wodka -tabasco -worcestersaus -zout en peper -citroensap -geschilde komkommer (fijngehakt) -kleine stengel bleekselderij -tomatensap -open de oesters en vul ze met de mix die over de oesters worden verdeeld bekijk recept »

Oesters A La Bordelaise

Oesters Hulpmiddelen N.v.t. Hulpmiddelen - N.v.t. Voorbereiding N.v.t. Bereidingswijze Besprenkel de oestersop een halve scelp met een beetje rode wijnzoutpaprikapoederen gehakte shallotjes. Dan be sprenkel met broodkruimel of panneermeel en gesmolt... bekijk recept »

Oesters A La Bordelaise

Oesters Hulpmiddelen N.v.t. Hulpmiddelen - N.v.t. Voorbereiding N.v.t. Bereidingswijze Besprenkel de oestersop een halve scelp met een beetje rode wijnzoutpaprikapoederen gehakte shallotjes. Dan be sprenkel met broodkruimel of panneermeel en gesmolt... bekijk recept »

Artisjokhartjes Met Gerookte Oesters

1 - 2 blikjes gerookte oesters 1 blikje artisjokhartjes 250 gr gaar kippenvlees cocktailkersen Saus: 3/4 dl slagroom 1 eetl citroensap 2 eetl marinade van de oesters zout peper gemberpoeder kerrie Voorbereiding Oesters en artisjokhartjes laten uitlek... bekijk recept »

Bloody Mary Oesters

12 oesterswodkatabascoworcestersauszout en pepercitroensapkomkommerbleekselderijtomatensap Vul de oesters met de bloody mary bekijk recept »

Gepocheerde Holle Oesters Met Soja

16 holle oesters (creuse) 1 hard gekookt ei 100 gram sojascheuten (tauge) 10 cl droge witte wijn 1 blad gelatine 1 soeplepel Japanse sojasausgezouten (Kikkoman) 1 soeplepel gehakte koriander ? soeplepel gehakte sjalot 1. Open de oesters, vang het sap... bekijk recept »

Gebakken Oesters

12 oesterszwarte peper uit de molenbakje bloem1 scheutje olijfolie1 klontje botergrof zeezout3 teentjes geblancheerde knoflook1 tl honing1 el oestersaus2 el gevogeltefond1 preia la juliennetempurabloem. De oesters opensteken en uit de schelp halen. H... bekijk recept »

Gepocheerde Zeeuwse Oesters Met Champagnesaus En Kaviaar

12 Zeeuwse oesters 3 eidooiers 1 dl castric 100 gram roomboter pezo cayennepeper 2 dl geklopte slagroom 3 dl champgane 1 el cognac 30 gram kaviaar. Hulpmiddelen Oestermesje twee maten pannetjes 1 pan met stoommandje garde. Hulpmiddelen -... bekijk recept »

Pagina 15 van 27