Recepten met oesters

266 recepten met oesters

Oesters

Oesters Ook wel de ‘rijkeluimossel’ genoemd. De beroemdste ‘tweekleppige’. De ‘platte Zeeuwse’ is beroemd om zijn mooie zachte vlees en romige smaak. De oester wisselt elke 3 jaar van geslacht. Vroeger dacht men dat hij een belangrijk afrodisiacum was maar tegenwoordig neemt men Viagra. De platte Zeeuwse kent maten die in nullen worden uitdrukt van 1 tot 6; nog groter heet ‘Imperiaal’. 4, 5 en 6 nullen worden het meest verkocht. Oesters worden meestal rauw gegeten en met een speciaal oestermes opengemaakt.

Oesters Met Kaviaar.

3 dozijn oesters in de schelp 2 eetlepels dikke mayonaise of zure room zout en peper scheutje citroensap 1 theelepel tomatenpuree 2 theelepels mierikswortelsaus uit een potjeof naar smaak 3-4 eetlepels zwarte kaviaar verse dille takjes als garnering... bekijk recept »

Oesters

Oesters Hulpmiddelen Pan HulpmiddelenPan Voorbereiding 30 min Bereidingswijze Bakken Serveertips Feestelijk Bakken bekijk recept »

Oesters Met Prosciutto

24 oesters-3 eetlepels balsamico azijn-6plakjes prosciutto-peper Hulpmiddelen Grill. HulpmiddelenGrill. Voorbereiding Leg de oesters met de schaal op de bakplaat en besprenkel ze met de azijn.Snijd de prosciutto fijn en verdeel dit over de oesters.S... bekijk recept »

Gegrilde Oesters

12 oesters goede kwaliteit en vers. 2 sneetjes oud witbrood 2 tenen knoflook 2 lepels gehakte peterselie 50 gram manchego kaas 1-2 lepels olijfolie 2-3 lepels fino sherry De oesters in de schelp die het beste blijft staan, mengsel over de oesters, no... bekijk recept »

Gepocheerde Oesters Met Schuimige Biersaus

12 oesters 4 eierdooiers 2 el. citroensap 1.8 dl. witbier 1.5 dl. visbouillon 150 gr. spinazie zeezout zout peper Maak de oesters open en pocheer ze enkele minuten in hun eigen vocht. Klop de eidooiers met het citroensap luchtig en tot het li... bekijk recept »

Oesters Met Notensla

Look: 1 teentje(s)- boter: 50 gram- bloem: 1 soeplepel(s)- Pastis: 1 soeplepel(s)- peper- kleine ui(en) 4 - kers 100 gram- grof zout- holle Normandische oesters: 24- ansjovispasta of geplette ansjovissen:1- soeplepel(s). Droog de oesterschel... bekijk recept »

Oesters Met Komkommersalade

36 verse oesters komkommersalade: 1 Libanese komkommerin reepjes 1/4 kop kervel 2 el limoensap zwarte pepergekneusd Meng komkommer, kervel, limoensap en peper voor de salade. Haal de oesters uit de schelp en schep een lepel komkommersalade op de sche... bekijk recept »

Oesters Met Kervelgelei

1 bosje kervel,24 blaadjes spinazie, 1 blaadje gelatine24 oesters,peper Bereidingswijze Open de oestershaal ze uit hun schelpleg ze in een zeef boven een kom om het sap op te vangen. Dompel de blaadjes spinazie of zurkel enkele seconden in kokend wat... bekijk recept »

Gebakken Oesters.

18oesters-100g zachte boter-2eetlepels gemalen amandelen-1teentje gesnipperde look-1/2bosje gehakte peterselie-sap van 1/2citroen-1eetlepel brandewijn-peper-1eetlepel amandelschaafsel. Hulpmiddelen Hete oven. HulpmiddelenHete oven. Voorbereiding DOp... bekijk recept »

Oesters (Gegratineerd) Met Peterselieboter

40 g boter,1 bosje peterselie,paneermeel,24 oesters,1 eetlepel citroensap,peper Voorbereiding Zet de grill van je oven op zodat deze goed heet kan worden. Bereidingswijze Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Maak de oesters open. Hak de pe... bekijk recept »

Pagina 16 van 27