266 recepten met oesters
12 oesters(als alternatiefverse mosselen)1/2 rode paprika2 eetlepels medium dry sherry Schuif de bakplaat 10cm:onder de grill en laat de oesters in 3-4 minuten goudbruin en gaar worden. bekijk recept »
12 platte oesters 1 sjalotje 2 dl champagne 2 dl creme fraiche 50 g boter zoutzwarte peper. Haal de oesters uit de pan, leg ze terug in hun schaal en houd ze in een voorverwarmde oven warm. Kook de saus tot een kwart in, voeg de creme fraiche toe en... bekijk recept »
24 oesters grof zout 1 witte preisteel 50 g boter 6 eetlepels verse room peper 2 eetlepels gehakt bieslook . De oesters weer in hun schelp doen en ze best zetten op een bed van grof zout op een ovenplaat. De prei schoonmaken en fijnsnijden, in ... bekijk recept »
12 grote oesters2 dl droge witte wijn1 prei en 1 uiin ringen4 peperkorrelsgekneusd1 wortel en dikke schil van 1 courgette in reepjes1 dl slagroom11/2 dl visbouillon30 g boterpeper. Room aan kokende bouillon toevoegen en nog 3 min doorkoken, van vuur ... bekijk recept »
Oesters (of creuzes)zalmsnippersgorgonzolaknoflookwitte wijn Oesters koken(10 min.) in (zee)water, schelp openen en knoflook erop. Daarna de zalmsnipper, gorgonzola en ′n theelepeltje witte wijn. In de oven tot de kaas gesmolten is. Buon Appeti... bekijk recept »
12 oesters1 glas champagne4 eetl room12 bl. wilde spinaziepeper en zout. Steek de oesters open en vang het vocht op. Doe ze in een pan met de champagne. Breng wat water aan de kook, dompel de blaadjes wilde spinazie er een voor een in en leg ze op ee... bekijk recept »
12 oesters4 eetl. gekookte spinazietheel. oestersaus125 ml. creme fraiche Vul de diepste schelpen met een dun laagje spinazie.Beprenkel de spinazie met de saus.Leg er een oester bovenop en dek toe met creme fraiche.Zet de schelpen op de bakplaat en v... bekijk recept »
Ingrediënten voor rundertartaar: 160 gram fijngesneden rundvlees (mag ook in de keukenmachine) 1 eetl. kappertjesgrof gehakt 1 eetl. augurkenbrunoise 1 eetl. sjalottenfijn gesnipperd 1 eetl. bieslookfijn gesneden 3 stuks eidooier zout + peper naa... bekijk recept »
24 oesters 2 citroenen geklopt ijs. Voorbereiding Bestel de oesters geopend bij de vishandelaar. Bereidingswijze Bedek vier borden met geklopt ijs en leg hierop de oesters in de platte helft van de schelp. Snijd de citroenen in vier partjes en leg ... bekijk recept »
12 verse oesters 4 bosuitjes 50 g koude boter 2 dl droge witte wijn zout versgemalen peper Voorbereiding Maak de oesters open (of vraag de visman dit voor u te doen). Giet het vocht uit de schelpen en zeef het. Maak de oesters los van de schelpe... bekijk recept »