Recepten met oesters

266 recepten met oesters

Oesters

Oesters Ook wel de ‘rijkeluimossel’ genoemd. De beroemdste ‘tweekleppige’. De ‘platte Zeeuwse’ is beroemd om zijn mooie zachte vlees en romige smaak. De oester wisselt elke 3 jaar van geslacht. Vroeger dacht men dat hij een belangrijk afrodisiacum was maar tegenwoordig neemt men Viagra. De platte Zeeuwse kent maten die in nullen worden uitdrukt van 1 tot 6; nog groter heet ‘Imperiaal’. 4, 5 en 6 nullen worden het meest verkocht. Oesters worden meestal rauw gegeten en met een speciaal oestermes opengemaakt.

Gegrilde Oesters Met Citroen-korianderroom

12 verse oesters 1 citroen 125 ml slagroom versgemalen witte peper ? eetlepel fijngehakte koriander 75 g geraspte jongbelegen kaas 50 g rucola Stap 1: Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de oesters een voor een open. Houd de oesters met... bekijk recept »

Oesters met witloof en spek (4 personen)

24 Oesters 100 g Witloof 50 g Eikenzwammen 50 g gerookt spek zonder zwoerd en niet te vet 1 busseltje Peterselie 2,5 L gevogeltefond 1 dl Droge witte wijn 1,2 dl Room 115 g Solo 1 Citroen Zout Zwarte peper uit de molen 1. Steek de oesters open e... bekijk recept »

Oesters gegratineerd met tomaat

12 verse oesters 2 tomaten 2-3 eetlepels verse bieslook, fijngehakt 75 ml slagroom 3 eetlepels geraspte kaas 1. Steek de oesters een voor een open door ze in een hand tussen een dubbelgevouwen doek vast te houden, met een (oester)mes de schelpen o... bekijk recept »

New Orleans Oesters.

24 grote oesters zonder schelp2 eetlepels cajunkruiden1/2 theelepel paprikapoeder1/2 theelepel gedroogde bascilicum75 gram bloem1,25 deciliter plantaardige olie45 gram boter. Voorbereiding Oesters op een keukenpapier laten uitlekken. In een platte sc... bekijk recept »

Oesters Met Uienpuree

24 oesters,zout,400 gr. gesnipperde uien,100 gr. boter1/2 dl water Hulpmiddelen Oestermes pan keukenmachine Hulpmiddelen - Oestermes pan keukenmachine Voorbereiding Oesters openenvocht bewaren.Droog de schelpen en plaats ze op een laagje zout op bor... bekijk recept »

oesters met champagne

voor 4 personen: 24 oesters 50 g sjalotten 1 dl champagne brut (of een goede crémant of schuimwijn) 2 dl room 2 citroenen 1/2 bosje peterselie slierten zeewier peper speciale oesterborden of grof zeezoutDe oesters openen met een oestermesje, uit de s... bekijk recept »

Oesters Met Zwarte-bonensaus

12 Premier oesters 12 gram zwarte bonen gezouten (in potjes verkrijgbaar bij de toko) 3 gram verse knoflook fijn gesneden 3 gram verse gember fijn gesneden lente-uitjes fijn gesneden (tien ringen van 5mm per oester) slaolie (theelepel per oester) soj... bekijk recept »

Gegratineerde oesters met gember

12 oesters 1 dl witte wijn 1 bosuitje 2 bolletjes gember 150 g waterkers 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel gembersiroop (uit potje gember) ½ eetlepel Japanse sojasaus 4 eetlepels olie 125 ml crème fraîche 50 gram geraspte belegen kaasSchenk de wi... bekijk recept »

Gevulde Champignons

8 st grootte champignons 90 gr. gerookte oesters 2 lenteuitjes 200 grroomkaas 1 tl kerrypoeder 4 bl sla 4 el mango-chutney tabasco naar smaak Bereidingswijze De champignons met een vochtig doekje schoon wrijven en de steeltjes verwijderen (deze worde... bekijk recept »

Gegratineerde Oesters

 6 oesters per persoon  1 glas witte wijn (Elbling)  1 scheutje noilly prat  200cl room  1 citroen  100 gr.boter  1 tomaat  beetje champignons  beetje kervel  1 potje bieslook =... bekijk recept »

Pagina 7 van 27