Recepten met oesters

266 recepten met oesters

Oesters

Oesters Ook wel de ‘rijkeluimossel’ genoemd. De beroemdste ‘tweekleppige’. De ‘platte Zeeuwse’ is beroemd om zijn mooie zachte vlees en romige smaak. De oester wisselt elke 3 jaar van geslacht. Vroeger dacht men dat hij een belangrijk afrodisiacum was maar tegenwoordig neemt men Viagra. De platte Zeeuwse kent maten die in nullen worden uitdrukt van 1 tot 6; nog groter heet ‘Imperiaal’. 4, 5 en 6 nullen worden het meest verkocht. Oesters worden meestal rauw gegeten en met een speciaal oestermes opengemaakt.

Gegratineerde oesters met champagne

12 oesters 25 g sjalotten 1/2 dl champagne brut (of crémant, prosecco, cava, ...) 1 dl room 1 citroenen 1/2 bosje peterselie 2tal slierten zeewier peper grof zeezout1. De oesters openen met een oestermesje, uit de schelp halen en het vocht opvang... bekijk recept »

Gegrilde Oesters

12 verse oesters1 citroen125 ml. slagroom1/2 eetl. fijngehakte koriander25 gr. geraspte jonmgbelegen Goudse kaas,peper Besprenkel de oesters met het citroensap en strooi er peper naar smaak op, klop de slagroom halfstijf, spatel dan de citroenrasp,2 ... bekijk recept »

Oesters In Gelei

18 oesters n? 3 - 1 sjalotjegehakt - 1 bot waterkers - 1,5 tl citroensap - 1 mespunt piment - 1 blad gelatine - 3 el droge witte wijn - 1 dl room - 3 blokjes boter van 1,5 cm - versgemalen witte peper Laat ondertussen het blad gelatine zacht worden i... bekijk recept »

Oesters Natuur Met Kruiden

24 oesters 1 koffielepel citroensap 200 gr boter 1 eetlepel gehakt bieslook 1 eetlepel gehakte kervel 1 eetlepel gehakte peterselie 2 eetlepels witte wijn Open de oesters en houd zowat 8 eetlepels oestersap apart. schik de oesters op de borden met w... bekijk recept »

Oestershot

6 oesters 1 limoen 6 cl citroenwodka grof gemalen peper citroenmelisse Hulpmiddelen Glazen schaal Hulpmiddelen - Glazen schaal Voorbereiding Steek de oesters open en verdeel de wodka erover. Bereidingswijze Leg de oesters op een glazen schaal en gar... bekijk recept »

Gegratineerde Oesters

1 eetlepel paneermeel 1 eetlepel zachte boter 2 eetlepels geraspte reblochon (kaas) 1 heel fijngesnipperd sjalotje 12 geopende oesters citroensap Verhit de grill. Meng paneermeel, boter, kaas en sjalot door elkaar. Gooi overtollig vocht uit de oester... bekijk recept »

Geglaceerde Oesters

4 oesters (middelmaat) 1/2 dl room 1 eierdooier peper enkele kervelplukjes Open de oesters en vang het sap op. Pocheer hierin heel even de oesters,haal ze uit het vocht en laat ze uitlekken.Zeef het pocheervocht door een fijne zeef en laat het met de... bekijk recept »

Sauce Dieppoise

1/2 liter witte wijnsaus 1/2 dl fond van oesters 1/2 dl witte wijn 50 gr boter 75 gr schoongemaakte oesters 50 gr gepelde garnalen Vermeng de fond van de oesters en de witte wijn en laat dit tot de helft inkoken Voeg de ingekookte fond bij de witte ... bekijk recept »

Gegratineerde oesters

12 diepe oesters 1 el roux (solo met bloem) 4 el room champagne of prosecco of cava 12 blaadjes spinazie witte peper van de molen 1. Steek oesters open, vang het vocht op. Zeef en pocheer de oesters 1 min. erin. Bind het vocht met roux, werk af met... bekijk recept »

Gegratineerde oesters met tomaten

12 oesters nr 2 2 tomaten 3 lepels bieslook 75 ml volle room 3 lepels gemalen kaas 1. Open de oesters en giet het vocht af, pel, ontpit en snij de tomaten in kleine blokjes, leg ze op de oesters, met het bieslook. Klop de room stijf met de gemalen... bekijk recept »

Pagina 8 van 27