Recepten met oesters

266 recepten met oesters

Oesters

Oesters Ook wel de ‘rijkeluimossel’ genoemd. De beroemdste ‘tweekleppige’. De ‘platte Zeeuwse’ is beroemd om zijn mooie zachte vlees en romige smaak. De oester wisselt elke 3 jaar van geslacht. Vroeger dacht men dat hij een belangrijk afrodisiacum was maar tegenwoordig neemt men Viagra. De platte Zeeuwse kent maten die in nullen worden uitdrukt van 1 tot 6; nog groter heet ‘Imperiaal’. 4, 5 en 6 nullen worden het meest verkocht. Oesters worden meestal rauw gegeten en met een speciaal oestermes opengemaakt.

Oestersalade I

2-3 struikjes witlof 2 sneetjes bruinbrood 25 gr boter 24 oesters 75 gr bloem 50 gr boter 2 eetlepels citroensap 24 takjes kervel 12 theelepels Kaviaar Voor de dressing 3 eetlepels notenolie 1 eetlepel wijnazijn 1 eetlepel frambozenazijn 1 theelepel ... bekijk recept »

Oesters met champagnegratin

24 oesters 2 sjalotjes 1 dl champagne brut (of een goede schuimwijn) 2 dl room 2 citroenen een half bosje peterselie grof zeezout peper 1. Open de oesters met een mesje, haal ze uit de schelp en vang het vocht op. Zeef het oestervocht. Was de onde... bekijk recept »

Carpaccio van zwaardvis met oesters

4 oesters 1 passievrucht 2 el sojaolie 120 g zwaardvisfilet grof zeezout peper 4 blaadjes koriander 1. Maak de oesters open, zeef het vocht en haal de oesters er voorzichtig uit. Hak de oesters in grove stukken. 2. Meng de jus van de oesters met... bekijk recept »

Gegratineerde oesters

Voor 4 personen: 12 verse Zeeuwse oesters 2 tomaten zout, peper 1 citroen 125 ml slagroom 1 eetlepel fijngehakte basilicum (vers of diepvries van Darégal) 25 g verse parmezaanse kaas 75 g veldslaSnijd de oesters één voor één open: houd de oesters met... bekijk recept »

Gegratineerde oesters (1)

12 verse Zeeuwse oesters 2 tomaten 1 citroen 125 ml slagroom 1 eetlepel fijngehakte basilicum (vers of diepvries van Darégal) 25 gram verse parmezaanse kaas 75 gram veldsla Zout en peperSnijd de oesters één voor één open: houd de oesters met één hand... bekijk recept »

Oesters In Haasbiefstuk (steak Aus Huitres)

-8 oesters, voor de biefstuk -300 gram ossehaasbiefstuk, -zout, -peper, -beetje mosterd (niet TE scherp), -beetje cognac, -boter of olijfolie(lekkerder is knoflook olijfolie), Voor de saus -1 knoflookteentje, -1 sjalot, -1 klont boter, -1 koffielepel... bekijk recept »

Gevulde Champignons Met Roomkaas

2 lente-uitjes 8 champignons 200 gr. roomkaasverse 90 gr. oester 4 blaadjes sla 4 tl. mangochutney's 1 tl. kerriepoeder Tabasco Citroensap Bereidingswijze De champignons met een vochtig doekje schoon wrijven en de steeltjes verwijderen (deze ... bekijk recept »

In eigen vocht gepocheerde oesters

12 oesters ijsklontjes 2 takjes verse dille (zakje a 15 g), fijngek; nipt versgemalen peper Oesters met bolle kant naar beneden tussen dubbele doek vastklemmen en oestermes aan dikke kant tussen schelpen steken. Oestermes voorzichtig heen en weer b... bekijk recept »

Warme oesters met Hollandaise-balsamicosaus

3 kerstomaatjes 15 g peterselie of kervel 24 oesters 1 zakje Knorr kant-en-klare Hollandaisesaus 0.5 el balsamicoazijn 4 tl zwarte viseitjes Extra: bakplaat dik bestrooid met 150 g grof zout om de oesters op te zetten zodat ze in de oven niet o... bekijk recept »

Bommel: Krab Met Oesters In Roomsaus

4 el boter2 el bloem2 dl melkblikje krab2 el geraspte kaasblokje kippenbouillonblikje oesters1 eierdooier4 el ongeklopte slagroomfijngehakte peterseliegesnipperde olijvengeroosterd brood Smelt de boter en roer er de bloem door. Schenk de melk er gele... bekijk recept »

Pagina 10 van 27